A mai ebédünk szintén egy fél óra alatt elkészíthető menü második fogása volt.
Hozzávalók:
25 dkg makaróni
(só, és kevés olaj a főzővizbe)
1 kis doboz szeletelt konzerv gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 dl tejszín
20 dkg bacon
csipet só (vigyázni vele, mert a bacon is sós)
Elkészitése:
Forrásban lévő vízbe egy kevés sót, olajat tettem, majd kifőztem a tésztát. Ez kb 20 perc, s ennyi idő alatt elkészült a tésztára való is.
Egy serpenyőbe 1 evőkanál olajat tettem, majd apró kockára vágtam a vöröshagymát, megpuhitottam, hozzáadtam a szeletelt gombát. kb 10 percig pároltam. A felét egy késes robotgépben összedaraboltam, hozzáadtam a tejszínt és még egyet forgattam rajta.
A serpenyőben maradt gomba másik feléhez hozzáadtam a bacon-t, s min. 5 percig tovább sütöttem, majd ráöntöttem az összeturmixolt részt, még további 5 percig főztem.
A tésztát tányérra tettem, majd ráhalmoztam a tejszines, bacon-ös szószt, s reszelt sajtot tettem a tetejére.
Hali!
VálaszTörlésÉn egy fiatal önjelölt szakács palánta vagyok. Hirtelen minden tudás nélkül angliába csöppentem, s sajnos vagy hála az égnek a nyakamba szakadt a főzés "problémája". sok oldalon nézelődtem de érdekes itt két receptet is találtam amit tuti h elkészítek. :)
Itt angliába még nehezebb olcsó és még finom kaját csinálni.
Lehet lesz a jövőben pár kérdésem
Első: Mit jelent h a hagymát 10 percig megpárolni?
Peti
Kis lángon fedővel rajta és néha megkeverni?
Szia Peti ! Igen azt jelenti. S ha lehetőséged van, akkor az edényre tegyél fedőt és lassú tűznél párold a hagymát. Néha nem árt átkavargatni egy kicsit.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ide találtál, s ha kérdésed van, nyugodtan tedd fel, szivesen válaszolok: Viki