2010. december 27., hétfő

Tarka-barka süti

Ennek a tarka-barka sütinek a receptjét családom egyik tagjától kaptam, de én egy kicsit átformáltam, mert a tőle származó receptben sokkal több kakaó volt, s a puding is csak vaníliás, míg én egy tasak vanília, és egy tasak puncs pudingot használtam fel. (persze ízlés kérdése, kinek milyen tetszik)
Először a pudingokat főztem meg, s utána azonnal hidegre tettem. Néha megkavartam, hogy ne bőrösödjön be a teteje.

Hozzávalók
1 tasak vanília puding
1 tasak puncs puding
tasakonként 450  ml tej
3 evőkanál cukor (én édesítővel készítettem)


A tészta hozzávalói és elkészítése:

5 tojás sárgája, (fehérjéből, később habot verünk a tésztához)
25 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 dl tej,
1 dl olaj,
25 dkg liszt,
2 teáskanál kakaó,
1 csomag sütőpor

Az 5 tojás sárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot robotgéppel elkevertem. Hozzáadtam az 1 dl tejet, az 1 dl olajat.
A liszthez hozzászitáltam a sütőport és a kakaót. Jól elkevertem és kanalanként a kikevert tojássárgájához adtam, majd a tojások fehérjét jó keményre felvertem és ezt is lazán hozzáadagoltam a barna tésztához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe elsímítottam a tésztát és a kihült pudingokat vízbemártott kiskanállal felváltva a tészta tetejére adagoltam.



Hideg sütőbe raktam és 170 fokon 25 perc alatt készre sütöttem. Tűpróba !!!!
Mindíg megjegyzem, hogy az én sütőm elég alacsony fokon és sokkal rövidebb idő alatt süt, mint egyéb más sütők, s ezt figyelembe kell venni, mert el tudom képzelni, hogy gázsütőben sokkal magasabb fokon és tovább kell sütni.

A sütemény tetejére máz is kerül.
A máz hozzávalói és elkészítése:
1 nagy pohár (450 gr-os) tejföl, 3 evőkanál porcukor és 2 csomag vaníliacukor keveréke.
Ezt az összekevert masszát a sütőből kivett forró tésztára azonnal rá kell kenni.


Ajánlatos, ha 1-2 napig áll, így sokkal finomabb. Bár az első próbálkozásom alkalmával alig várta meg a csipet-csapat, hogy a máz a tésztára kerüljön és kihüljön, máris felkockázás és eltüntetés lett a sorsa ennek a szegény párának :))))))


Éppen ezért ezt a sütikét én már szilveszterre készítettem el. :-) Jaaaaaa !!!! és természetesen eldugtam :-)))

12 megjegyzés:

  1. Szia Viki!

    Nagyon guszta lett a sütid,ezért aztán tényleg nagyon jó helyre dugjad,mert tuti elfog fogyni!:-)

    VálaszTörlés
  2. Hú Viki,ez nagyon tetszik!Egyszerűen pazar lehet!El kell készítenem,szuper!

    VálaszTörlés
  3. Viki nekem is nagyon tetszik !
    Szilveszterre nem sok édeset fogok sütni!:)

    VálaszTörlés
  4. Ditta ! Köszönöm szépem, de ezt tényleg el kell dugni, ha azt akarom, hogy megmaradjon, pedig óriási mennyiség lesz ebből az adagból:))))

    VálaszTörlés
  5. Edó ! Akkor elmondom, hogy kártam az első sütéssel. Még jóval karácson előtt sütöttem egy próbát. S ennek tényleg jobb ha áll 1-2 napot. Nem hiszitek el, hogy alig várták a (férjem, gyerekek) hogy kihüljön.

    Garantáltan nagyon finom.

    Ez már a harmadik sütésem, de ezt is tényleg csak azért tudtam lefotózni, mert amikor kisült még éppen egyedül voltunk itthom.

    Igaz, hogy két tepsivel sütöttem egyszerre, s mire a második kisült, megjöttek a gyerekek, majdnem be is durmolták az egyik tepsivel, szóval tényleg nagyon finom. :))))))

    VálaszTörlés
  6. Mary ! Egyszer érdemes kipróbálni, nagyon kiadós. S már eszembe is jutott a következő sütésnél még mivel fogom kiegészíteni a tésztát, de ez maradjon egyelőre titok :))))))

    VálaszTörlés
  7. Edó! kártam = jártam ---- háááát hiába, még mindig nem szoktam meg ezt az uj klaviatúrát :)))

    VálaszTörlés
  8. Viki,én biztosan megsütöm,de asszem még kicsit odébb lesz,mert annyi édeset ettünk mostanában..bár szerintem simán elmenne most is magunkat ismerve:))

    VálaszTörlés
  9. Edó ! ha megsütöd, ne várj valami tulságosan édes sütit, inkább fincsit. Keveredik az édes puding, és a tetején a tejfölös szósz. Júúúúj de fincsiiiii :))

    Bianka ! Köszönöööööööm :))))

    VálaszTörlés
  10. Karácsony előtt sütöttem meg én is, nagyon szeretjük mi is ,tényleg finom süti.

    VálaszTörlés
  11. Szeretném tudni, hogy mi az íze Puncs pudingpor, mert én még nem láttam Lengyelországban ezt a pudingot. Itt pink szín málna puding.
    Üdvözlettel,
    Jola lengyel

    VálaszTörlés