2010. december 24., péntek

Mégegyszer a Karácsonyról..............




"...ülök a szobámban, búsan  (én most halkan) egyedül,
és a fájó múltra gondolok....."

hogy miért is ? - mert azok, akik feneveltek, szerettek, s viszont szerettem és boldoggá tettük egymás életét, szürke hétköznapjait, s akik nem csak 3 napig szerettek bennünket, hanem 365 napon át volt nálunk és szívünkben a karácsony...... - már nincsenek közöttünk !!

Kezdhettem volna így is ezt a posztot, de nem erről szeretnék írni !
Éppen a hajszárító búra alatt ülök és arra várok, hogy a hajam megszáradjon, majd a frizurám elkészüljön, s máris indulunk, mert minket is várnak valahol..............."

Amíg a hajam szárad, addig gondoltam bekukkantok a levelesládámba, s íme ezt találtam. Annyira meghatott, s úgy gondoltam - még indulás előtt -  megosztom Veletek.

- o -  o - o - o -

Elolvadt a hó, ami eddig eltakarta a szennyet...a lelkünket még megtísztíthatjuk:

Látod, Istenem, milyen esendő vagyok? Ha legalább nagyjából rendben mennek a dolgaim, sokszor elfelejtek beszélgetni Veled. Bezzeg, ha fáj, szorít, sajog, ha kényszerít valami ott belül, rögtön kicsúszik a számon, szinte észrevétlenül: Istenem, add, hogy…

Haragszol ilyenkor rám? Kérlek, bocsásd meg ezt a vétkemet is! Bocsáss meg, hisz most is kérni szeretnék. Nemcsak magamnak, hanem másoknak is. Nekünk, akik eszeveszett tempóban száguldozunk az adventi fényekkel ékesített utcákon, böngésszük a karácsonyi katalógusokat, hogy mit milyen hitelből lehet megvásárolni, hogy gazdagabb legyen az ünnepünk. Uram, add, hogy ne higgyük el, hogy plazmatévéktől, fals zenéket kiabáló télapóktól, és 0 százalékos THM-től leszünk boldogabbak!



Bármilyen régimódian hangzik, adj vissza nekünk a dió és alma öröméből egy kicsit! Add, hogy boldogan tudjunk gyönyörködni a gyerekeink álomittas szuszogásában, add, hogy tudjunk nevetni és merjünk sírni, ha úgy esik jól. Hogy néha meg tudjunk tisztulni egy nagy zokogásban, és ne szégyelljük, hogy nemcsak csörtető, sikerorientált, manipulált géplények vagyunk, hanem érző, sérülékeny, törékeny emberek, akik kapnak elég sebet földi pályafutásuk során. Uram, add, hogy meg tudjunk gyógyulni bajainkból! Add, hogy érezzük, mikor érdemes tíz körömmel kapaszkodni, és mikor kell elengedni. Add, hogy ha elengedtünk valamit, ami fontos volt, kibírjuk a veszteség fájdalmát - ember módon, emberien. Szabadíts meg minket a gyűlölettől, bosszúvágytól, ellenségeskedéstől, acsarkodástól! Add, hogy higgyünk egymásnak, egymásban!



Add, hogy legyen kedvünk gyertyafényben egy tiszta papírlapra tollból tintát maszatolni, csak úgy, a saját örömünkre. Add, hogy mosolyogjunk a csend hallatán, hogy találjuk meg minden napban az ünnepünket. Add, hogy gyakran kezdjük így a Veled való beszélgetést: köszönöm, Istenem!

Bocsásd meg a vétkeinket, és add, hogy magunknak is megbocsássuk tévedéseinket.



Adj békét, mindnyájunknak, Uram!








Köszönöm Neked Fecó Papa, hogy megbőgettél, még így indulás előtt.........

9 megjegyzés:

  1. Áldott,Békés,Boldog Karácsonyt!

    VálaszTörlés
  2. Békés, boldog karácsonyt!

    VálaszTörlés
  3. Vikikém!

    Áldott, békés, meghitt karácsonyi ünnepeket kívánok neked és a szeretteidnek, és egy szerencsésebb új évet!

    VálaszTörlés
  4. Békés, örömteli karácsonyi ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Békés Boldog Karácsonyt Kívánok!

    VálaszTörlés
  6. Békés, boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
  7. Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok neked és szeretteidnek!

    VálaszTörlés
  8. Lányok !
    Mindenkinek köszönöm, s remélem Nektek is nagyon jól teltek az ünnepek. Most 1-2 nap pihi, és jön az év végi hajrá.
    Ami a rossz az egészben, hogy egy év megint elröppent.

    VálaszTörlés