2009. augusztus 31., hétfő

Tejföl, tejszin, joghurt pác

Tejföl, tejszín, joghurt pác:
Rövid ideig tartó érleléshez használható, szeletekre vagy vadasnak szánt ételekhez. A sózott húsdarabokat annyi fokhagymával fűszerezett tejföl, tejszín vagy natúr joghurttal kell leönteni, ami ellepi. 1-2 órát állni hagyjuk. Ebbe is belecsempészhetünk 2-3 gerezd zúzott fokhagymát.
Fácán, vaddisznó, illetve sertés, szárnyasok sütés előtti pácolására alkalmazható.
Száraz fűszeres pácok:
Ezek a leggyorsabb pácok, amit már inkább csak fűszerezésnek mondunk. Bármilyen őrölt fűszert használhatunk, csak az elkészítendő hússal harmonizáljon, pl.: bors, koriander, paprika, szerecsendió, kakukkfű, fokhagyma, vöröshagyma, zöldpaprika stb., szeletekre vagy egész darabokra. A felhasználni kivánt füszereket összekeverem, ráöntök 1-1,5 dl olajat és igy keverem össze a husokkal.
Közvetlen sütés előtt sóval keverjük a megfelelő fűszert, majd a húsra szórva azt jól beledörzsöljük, fóliába csomagoljuk, majd rövid pihentetés után elkészítjük.
Ezt a száraz fűszeres pácot használhatunk bármilyen húsra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése