2009. augusztus 12., szerda

Sertés oldalas


Sertés oldalas, sok sok zöldségfélével

Hozzávalók:

1,5 kg sertés oldalad
1 db nagyobb paradicsom
1 db zöld TV paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 nagy fej fokhagyma
házi husos szalonna felszeletelve (el is maradhat)
2 kk só
Sertés füszerkeverék (só és tartósitószer mentes)
2 dl viz


Elkészités


A jénai sütő aljára elhelyezem a husokat, a felszeletelt szolánnákkal körberakom a husit, a paradicsomot nyolc felé vágom, a TV paprikát hosszába, a pritamin paprikát karikára vágom. A vöröshagymát vékony krikákra szelem, a fokhagymát gerezdjeire szedem, s mindezeket ráteritem a husra, majd megsózom. Utoljára szórom rá a sertés füszerkeveréket (só és tartósitószer mentes- bioboltokban lehet kapni)

Aláöntök 2 dl vizet. A jénai (vagy bármilyen más edény, aminek teteje van) tetejét ráteszem. ha nincs fedeles edényem, akkor alufóliával zárom le.

10 percig előmelegitem a sütőt és a legmagasabb fokozatok 40 percig sütöm. Ekkor leveszem a tetőt, vagy a fóliát és a szalonna szeleteket a husok tetejére huzom egy villával, s kb 10 perc alatt, a tetején piros ropogósra sülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése