2009. augusztus 9., vasárnap

Lecsós csirke


Hozzávalók
6-8 db nagyobb burgonya
8 db csirkecomb (alsó-felső)
25-30 dkg házi husos szalonna
Lecsóhoz
6 db nagy zöld paprika
4 db nagyobb parancsim
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 kk só
Elkészités
Először a lecsót készitem el.
A vöröshagymát megtisztitom, kettévágom, s utána keresztbe nagyon vékony félcikkekre szeletelem. A zöldpaprikát és a paradicsomot negyedelem.
Az olajat egy serpenyőbe felhevitem, beleteszem a zöldpaprikát, megsózom, a tetejét beboritom a felszeletelt vöröshagymával, picit megpiritom. Vigyázok, nehogy mepörkölődjön. Amikor már elkezd fonnyadni a hagyma és a paprika, ráteszem a paradicsomokat. 20-25 perc alatt összeérnek a serpenyőben.
Tepsibe, vagy jénaiba lerakom, a vastagabb karikára vágott burgonyát, majd a csirke combokat ráültetem. A házi szalonnát fölszeletelem, kakastaréjra bevagdosom, körbe rakom a csirkecombok hoz a telpsi oldalára, s az elkészült lecsóval az egészet beboritom.
10 percig előmelegitem a sütőt, s a legmagasabb fokon sütöm.
Sütési ideje attól függ, hogy milyen edényt használok (római tál, jénai, vagy éppen egy tepsi, de ha tepsibe teszem, akkor alufóliával letakarom és kb 40 perc után leveszem a fóliát és még tovább sütöm kb 5-10 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése