Egyetlen problémám van még, hogy eléggé uj a sütőm (bár ugyanaz, mint az előző), de már másik sütésnél is tapasztaltam, hogy inkább a légkevereséses sütést kell választanom és nagyon alacsony fokozaton.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
csipet só
3 ek. cukor
2 tojás sárgája
1 tojás
3 dl tej
6 dkg olv. margarin
2,5 dkg élesztő
lekvár a bukták töltéséhez.
a másik gondom, hogy a fotóapprátomat megbabráltam és nem sikerültek igazán jóra a fotók, de ha az ízüket kellene elmesélni, akkor arra egy szó van: fantasztikus.
Elkészitése:
Az élesztőt pici cukorral és langyos tejjel felfuttattam.
A többi hozzávalót egy tálban összekevertem, hozzáadtam a felfuttatott élesztőt és jócskán "kipofoztam" kézzel (bár ma kétbalkezes voltam, vagyok, mert tegnap leégettem a tenyerem)
Kelesztőtálban jó duplájára kelesztettem.
Kinyujtottam és kb 8x8 cm-es darabokra szabdaltam, lekvárral megtöltöttem, kivajazott zománcos tepsibe raktam, letakartam és 30 perc pihentetés után tojásfehérjével lekentem.
180 fokosra előmelegitett sütőben 20 perc alatt sült ilyenre.
Legközelebb légkeveréssel (180 fokra felmelegitve) 150 fokon fogom megsütni, hogy olyan szép világos legyen, mint a Limara buktái.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése