2009. szeptember 19., szombat

Torta alaprecept


Piskóta helyett én már ezt sütöm. Sokkal finomabb, nem kell bele az a rengeteg tojás, és nem beszélve arról, hogy a megadott hozzávalókból kettő karika lesz, ami azt is jelentheti, hogy vagy egy nagyon magas, vagy kettő normál tortát tudok készíteni.
Hozzávalók:
4 tojás
12 dkg cukor
12 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
2 dkg cukormentes kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat és a cukrot vagy robotgéppel, (én habverővel) 4 perc alatt felverem.
A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverem és a felvert tojáshoz hozzáadom.
Egy kerek 24 cm átmérőjü tortaformát kivajazok, beleöntöm a masszát és 170 fokon 20 perc alatt megsütöm.



bármilyen tortához használható.
Ha szögletes formában sütöm, akkor nedves konyharuhában könnyen feltekerhető, tehát rúdtorta is készíthető belőle.
Tapasztalat: amikor csak egy tortát készítek, akkor a másik felét hagyom megszáradni, majd késes robottal összetöröm és tejszínhabbal elkeverve egy fantasztikus tortatölteléket sikerült alkotni belőle.

3 megjegyzés:

  1. Ezt kipróbáltam, de a recept alapján egy 18 centi tortalap lett/adag... Ami viszont a legfinomabb torta lett, amit valaha csináltam. 2 tortalap, lekvár, csoki, és máris kész volt a hamis Sacher.

    VálaszTörlés
  2. Havel! Örülök, hogy kipróbáltad és még ízlett is. Ugye, hogy néha a legegyszerűbb dolgokból jönnek ki a legfinomabbak? :)

    VálaszTörlés
  3. Isteni finom lett. A lapot felbe vagtam megtoltottem a kremmel,ra a masik lap, a tetejere is kerult meg a krembol majd ribizli es tortazsele. Mint a cukraszdaba.

    VálaszTörlés