Hozzávalók:
1 kg pulykamell felszeletelve, kicsit kiverve, besózva
pár szelet vékonyvra vágott húsos szalonna, rárakva a mellszeletekre
Töltelékhez:
2 evőkanál oliva olaj
1 kisebb fej lila hagyma felkockázva
1 kisdoboz szeletelt gomba
1 piros pritamin paprika, felkockázva
apróra vágott snidling (fagyasztóból)
parányi bors
só
2 szelet szárazkenyér, tejben megáztatva, kinyomkodva
A tölteléket egy serpenyőben összepiritottam, utána egy tálba raktam és két nyers tojással elkevertem.
A kiteritett pulykaszeletekre ráraktam a tölteléket és szilikon zsineggel átkötöttem a hust (hárommal keresztbe, majd egy zsineggel hosszában)
sütőzacskóba tettem, majd egy sütőformába, és irány a sütő, amit 5 percig előmelegítettem és 40 perc alatt szépen megpuhult és halványpirosra megsült a töltött pulykamell.
Amikor megsült, kibontottam a sütőzacskóból és megvártam, hogy kicsit hüljön, aztán szépen fel tudtam szeletelni.
Miután ez is enyhén fűszerezett, ezért a köret is csak párolt rizs.
Birsalma kompóttal és meggy-befőttel tálalva.
(kinek mi ízlett)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése