Egyszer már megsütöttem, de akkor pulyka kolbásszal, és a lisztbe sütőkeveréket használtam.
Most pulyka füstölt virslivel töltöttem és több paprikalekvárral kentem meg a tésztát, s hagyományos módon, elhagyva a sütőkeveréket a következőkből állítottam össze.
Hozzávalók:
3 db-hoz
1,20 dkg kenyérliszt
25 dkg öregtészta
4 dl langyos viz,
3 dl joghurt,
3 kisebb evőkanál házi sertészsir
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
5 dkg frissz élesztő
-o-o-o-
7 pár virsli
9 kávéskanál paprikalekvár
olivabogyó
Elkészítése:
A hozzávalókat dagasztógép edényébe raktam és 20 percig dagasztottam, majd 5 percig pihentettem és újabb 10 perc dagasztás következett.
Dagasztás után jócskán lisztezett nyújtólapra tettem és átgyúrtam.
Kiolajozott kelesztőtálban jó duplájára kelesztettem.
20-25 perc után egy picit átgyurtam, s 30 percre visszaraktam a kelesztőtálba.
Amikor jó duplájára kelt, lisztezett nyújtólapon három gombóccá osztottam és egyenként kinyújtottam.
Kicsit hosszabbra nyújtottam, mint a sütőedény kétszerese.
Laponként 3 kávéskanál paprikalekvárral megkentem és a virsliket hosszában és kersztbe bevágva a tésztára raktam és mint a bejglit feltekertem.
Középen összefogtam és megcsavartam, majd a nyitott végét picit aláhajtottam és kiolajozott szilikon, vagy tapadásmentes sütőformába tettem.
Tovább kelesztettem még 25 percig.
Amikor megkelt, a csavarások mentén félbevágott olivabogyóval kiraktam és tojásfehérjével a tetejét megkentem.
A sütőt 5 percig előmelegitettem, s az aljába egy kisebb tepsibe vizet öntöttem, hogy gőz keletkezzen sülés közben.
Villanysütő legmagasabb fokán 60 percig sütöttem, (vagy addig, amíg egy szép piros szint elér)
Szia! Köszönjük,a finom virslis kenyeret jót vacsoráztunk,belőle. Nem csak a látvány szuper,hanem az ízek is. Köszönjük,szépen,és folytatást kérünk!!!!!!!!! Puszil a család!
VálaszTörlésdukita, csak időben szólj, hogy mikor gyujtsam be a sütőt :) puszi Nektek.
VálaszTörlés