2010. március 6., szombat

Panini - mag nélkül

OTTIS -nál jártam látogatóba a hét elején és ott csodáltam meg az ő magvas paninijét. Az eredeti receptet pedig Ő is INNEN vette. Az enyém, egyikőjükére sem hasonlit, márcsak azért sem, mert valahogy nálunk nem mennek a magvak a pékáruk tetejére, inkább a belsejébe, de azért nekem igy is nagyon izlett. Elég hamar ujra el fogom késziteni, mert nekem a két recept között is van különbség, de már vannak ötleteim, hogy mit kell változtatni rajta ahhoz, hogy a mi szájizünk szerint készüljön el.
Ahogy most készült:
270 ml langyos viz
3 dkg lágy vaj,
1 evőkanál só,
1 teáskanál cukor,
50 dkg kenyérliszt BL 80-as
2 dkg friss élesztő
A főzéshez:
2 liter viz
1 evőkanál só,
5 mk szódabikarnóna
Elkészitése:
A tésztához valókat kenyérsütőgép üstjében összekeverjük, dagasztjuk. 20 perc dagasztás után kelesztőtálban duplájára hagyjuk megnőni.
Amikor megkelt 12 gombócra osztjuk és zsemle alakura formázzuk őket. Közben a főzéshez előkészitjük a vizet, beletesszük a sót és a szódabikarbónát.
Amikor forr, akkor 30 másodpercre minden gombócot beleteszünk a vizbe. (nekem 6 db fért bele egyszerre, tehát kétszerre főztem ki a 12 db-ot)
Szürőkanállal kiszedtem és egy sütőpapirral bélelt tepsire raktam, majd a sütőt felmelegitettem 200 fokra, s 20 perc alatt ilyen szép pirosakra sütöttem.
Mindkét receptet megnéztem hozzá, ott a tetejére magvakat szórtak, (én nem tettem, mert csak belülről szeretjük a magokat)
Hamar ujra fogom sütni, de már vannak elképzeléseim a változtatásokra. Erről majd akkor, ha ki is sültek :)
Nagyon-nagyon finom a tésztája és valami különös ize is van.

6 megjegyzés:

  1. Jól esne reggelire :)
    Chowder barátnőjét a rózsaszín nyuszit is így hívják :)

    VálaszTörlés
  2. Igen Jucy ! csak némi kis szinbeli különbségek vannak, viszont ha igy haladok akkor mégjobban megjön nekem is az étvágyam :))

    VálaszTörlés
  3. Ildikó! pedig ez nem is olyan tökéletes, azért köszönöm. Majd a legközelebbi jobban fog sikerülni. Ize viszont annál finomabb volt.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszták, meg is kívántam!!!

    VálaszTörlés
  5. Ottis! már én is várom, hogy mikor jön a következő:)) de egyelőre pihiztetjük a gyomrunkat:))

    VálaszTörlés