2010. március 11., csütörtök

Tepertő-krém

Tepertőkrém, csak úgy egyszerüen, ahogy mi szeretjük, de ekkor is és mindíg két ízben, mert hát éppen kétszemélyes háztartás vagyunk (vagy néha sokkal több)
Mennyiséget azért nem írok, mert ki mennyiből szeretné elkészíteni, illetve kinek mennyi hozzávalója van -jelen esetben- a tepertőből. (általában a tepertő súlyának fele mennyiségü margarint adok hozzá, mert csak úgy a tepertőt túl töménynek tartom és nem olyan könnyü és kívánatos)
Elkészítését a tepertő összezúzásával kezdem. Én most dupla késes robotgépbe tettem, de csak azért, mert néhány tepertőnek a bőrét is (ami olyan finom és szép hólyagos és könnyen rágható még egészben is) szeretjük benne ropogtatni. Amikor elkészültem az összezúzással, elővettem a botmixerem és ezzel folytattam a további munkálatokat, így legalább jócskán fel tudtam lazítani az egész anyagot.
Jelen esetben én így készítettem:
40 dkg tepertő (összezúzva)
20 dkg margarin (hozzáadva)
1 púpos teáskanál só (hozzáadva)
1 teáskanál fehérbors (hozzáadva) ha valaki borsosabban szereti lehet többet is, de nálunk most ez nem müködik, majd a második adagnál, ill. kép alatt ezt is írom.
A botmixerrel jócskán összekevertem, kicsit fellazítottam és máris dobozba raktam, és irány a hütőszekrény.
Ebbe az adagba belecsempésztem az eddig hozzáadott anyagokhoz még egy kis chilli-darálékot, egy parányi sáfrányt (a színe miatt) és még egy kanál fehér borsot. Amikor ezekkel is összekevertem, szintén megfeleztem és az utolsó adaghoz még hozzáadtam egy parányi mustárst is (ezt rajtam kivül senki sem szereti, ezért csak olyan egy-két adagnyit szoktam mustárral bekeverni.)
Lehet még hozzáadni (gyorsfogyasztásnál) apróra vágott főtt-tojást is)

2 megjegyzés:

  1. Hoztam kenyeret megkentem aztán most eszem! :)) Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Mary! Egészségedre, én még nem kóstoltam, de állitólag fincsi, mert elkezdett valahogy fogyni :))

    VálaszTörlés