2010. március 25., csütörtök

Diétám - a mai ebédem

Nem tudom kit invitáljak meg a mai ebédemre, de ha jól megnézem, akkor sem sokat látok a tányéron, így aztán úgy döntöttem, egyem meg, amit főztem :-)
Az adag 4 személyre szólt, de hát vannak nekem családtagjaim is, akik szolidaritásból velem tartanak, na meg nem merik bevallani, hogy mindjárt itt a strandszezon és azért abba a kis bikinibe, vagy fürdőgatyóba, ami tavaly még oly jól állt, elképzelhető, hogy mára már nem biztos, hogy olyan lazán beleférnek. Háááát hiába, mindenki a télre fogja a kilók szaporodását, én meg az evésre :-) Legkitartóbb hüséges társam a férjem, ugyanis Ő szerintem a világ leghiúbb dédpapája, aki még a diéta mellett képes naponta egy jó kis időt a konditeremben is eltölteni. Nekem is talán követnem kellene ? ...... majd rábeszélem magam, egyelőre barátkozunk a kistányérral, és az Őt beterítő nemsokat mondó reggeli-ebéd-vacsorával.
A mai menüt Pataki tálban készítettem el. Végtelen egyszerü volt és nagyon finom is. Miután 4 személyre szólt a recept és tényleg nem is tudtuk tegnap elfogyasztani az egészet, s ma még időm sem volt főzni, hát ettük a tegnapi maradékot :-) Nem volt ez olyan rossz ma sem.
Nem győzöm hangsúlyozni -email-ekben kapott levelekre válaszolva- hogy én most nem lefogyni szeretnék (ááááááá dehogynem !!!! azt is!!!) hanem egy bizonyos szintre lecsökkenteni a bevitt ételek mennyiségét, s mindemellett odafigyelve a koleszterin és a szénhidrát mennyiségre is. Tehát ez nem kifejezetten a fogyás jegyében zajlik, hanem a laborértékek "finomítására" :-) :-) De azért már ott lebeg előttem június eleje, mert akkor meg pakolunk és indulunk a Balatonra. Azért azt mégsem engedhetem meg magamnak, hogy én legyen az első ember ebben a szezonban, aki kinyomja a vizet a Tóból :-) még majd meg is bünttnének érte :))
No de akkor lássuk a hozzávalókat és az elkészítést.
40 dkg pulykamellet besóztam és fehérborssal ízesítettem, majd egy éjszakára a hütőben hagytam. Elkészítés előtt a pataki tál aljára szépen sorakoztattam a 4 szeletre vágott pulykamelleket. Rákarikáztam
2 nagy fej hagymát (sajnos nem volt itthon lila, igy maradtam a vörösnél) :-) valamikor én is az voltam :-)
1 óriási zöldpaprikát
1 óriási paradicsomot (mindkettőt felkarikázva raktam a húsokra)
rászórtam 10 dkg zöldborsót,
2 közepes almát karikára vágtam
3 dkg margaritnt és
5 dkg sajtot a tetejére kockáztam
A Pataki tálat fél órával a sütőbe helyezés előtt beáztattam, s amikor belepakoltam mindent, akkor hideg sütőbe téve közepes erősségü fokozaton (villanytüzhely 170 fok) 45 percig pároltam.
A recept még burgonyát, vagy rizs köretet ír mellé. Mi nem kértük a köretet, mert azt már túlzottnak találtam.

2 megjegyzés: