2010. március 11., csütörtök

Makaróni ! - na de hogyan ?

Hozzávalók és elkészítés: (4 személyre)
1 nagy fej lilahagyma
2 doboz konzerv gomba (vagy fél kg friss csiperke)
40 dkg pulykasonka
20 dkg enyhén füstölt husos háziszalonna (kockára vágva, mikróban jénaiban kisütve)
0,5 dl főzőtejszín
20 dkg reszelt trappista sajt
50 dkg makaróni
só - ízlés szerint (aki nem szerti nagyon sósan arra figyeljen, hogy a petrezselyemzöld is besegít)
fehérbors - ízlés szerint
1 csomag petrezselyem zöld (tépkedve)
Elkészítése:
A kockára vágott szalonnákat jénaiba raktam, az edény tetejével lefedtem és mikróban kiolvasztottam, (éppen csak hogy átsütöttem hogy ne legyen száraz) Kiszedtem egy kistányérra a szalonnakockákat. A lilahgymát jó apróra vágtam és a szalonna zsirjában megfonnyasztottam, majd hozzáadtam a szeletelt, tisztitott (vagy konzerv) gombát. Fedő alatt jól átpiritottam, s csak ezután adtam hozzá a pulykasonkát kockára vágra. Ezzel még pároltam egy picit, majd szép lassan hozzácsurgattam a tejszínt (állandó keverés mellett) Adtam hozzá még kb 1 dl vizet, s amikor ujra elkezdett forrni, belereszeltem 5 dkg sajtot, s azonnal elzártam alatta a lángot.
Kifőztem (sós, olajos vizben) a makarónit. Tálaláskor alulra raktam a tésztát, ráhalmoztam a sonkás-gombás-sajtos készítményem. Tetejére még tettem reszeltsajtot, egy-egy kanál kisült szalonnakockákat és tépkedett petrezselyemzölddel díszítettem.
No most mit is mondjak? megint ettünk egy kis finom, laktató makarónit, de nem ám csak úgy mezítlábasan :)

7 megjegyzés:

  1. Így kérem..ahogy van! Mindennel megpakolva! Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Bianka! Köszönöm

    Andi! Vidd, nagyon fincsi, bár most jut eszembe, már csak a fotója van meg :)

    VálaszTörlés
  3. Hát te aztán tudod, hogy "mitöl döglik a légy." Ez a nyálcsorgató "kaja," amikor a szalonna íze adja meg az alap hangot.Na de a "zaba" után,a koplalás a "köbön" müsor következik.Hja kérem, ha halmozzuk az élvezeteket,valamit valamiért.

    VálaszTörlés
  4. Erről van szó Iván! Én mindent feláldozok egy jó kis házi szalonnáért:) Tudod, majd jön egyszer a fogyókúra:))

    VálaszTörlés
  5. Szép, tartalmas étel!:) Kell néha az ilyen, az biztos!:)

    VálaszTörlés
  6. Szepyke! ebben a hosszu kemény télben- igencsak jól jön:)

    VálaszTörlés