2010. március 21., vasárnap

Kedvenceim étkei - Valinál jártam

Az elmúlt napokban olyan sok blogot meglátogattam. Igaz, hogy csak az olvasás szintjéig jutottam el, kommentelni most "elfelejtettem", amit majd be fogok azért pótolni. S addig, addig barangoltam, amígnem olyan csuda finom dolgokra találtam, mint ez a sült turós sütike. Jó pár blogban találtam kedvemre való és kipróbálandó étkeket, s átvillant az anyamon: mi lenne, ha most sorra venném a kedvenceim (na persze nem minden nap, mert azért az mégiscsak sok lenne), s egy-egy elkészített finom étküket és is a saját asztalomon tálalhatnám.
Amikor úgy végigmentem az ÁBC-n, s Vali Konyhájában kikötöttem: ott is ragadtam. Hát így született meg ez a csodálatos sült túrós, amin akaratomon kivül változtattam egy kicsit. Ugyanis elnéztem a receptben a 0,5 liter tejes, s én csak 0,5 dl-t tettem bele. Mit is mondhatnék? --- most csináltattam új szemüveget:)))) de nem is ez a lényeg, mert így is fantasztikusra sikerült, s akkor képzeljük el, ha még a normális keretek között a plusz 4,5 dl tej is belekerül a túróba?! Na akkor lett volna ám az igazi.
A másik változtatás pedig az volt, hogy azt hiszem Valinál turókockák születtek, míg nálam a kerek forma miatt túró-szeletek, de ennek sincs jelentősége.
Miután a recepten nem változtattam -kivéve a tévedésem a tejjel- az eredeti hozzávalókat és a leírást Vali Konyhájában találjátok. Szerintem ez a sütemény annyira tökéletes, hogy abszolut megbízható és tényleg még a sütési időn sem kellett volna változtatni, ha beleteszem az egész tejet. Igy nekem kicsit hamarabb megsült, de ezt meg kell ismételni normális körülmények között és nem fogom "sajnálni" igérem, hogy mind a fél liter tej belekerüljön a túróba :))))
Ezután a sütemény elkészítése után elhatároztam, hogy végig megyek az ismerős -és néha az ismertlen blogokon- s ami szem- szájnak ingere, s ráadásul még egy halványabb fogyókúrába is belefér - mint kedvenceim étkei cimmel - elkészítem őket, s akár sikerül, akár nem: beszámolok róluk.
Vali a Te süteményed kiállta a próbát, még nálam is :))) - köszönöm Neked.

12 megjegyzés:

  1. Viki, ez sült túrós nagyon guszta, biztos finom volt!

    Ha lesz egy kis időd, kukkants be hozzám, vár rád pár kérdés! :))

    VálaszTörlés
  2. Viki jól néz ki a túrósod. Eredetileg én is tortaformában csináltam, csak most utolsó alkalommal ment a szögletesbe.
    Ó én is szoktam ilyen elnézéseket csinálni, nem győzök elnézést kérni magamtól olyankor.
    A tej mennyiséget én is megnéztem vagy 3x, mert nem akartam elhinni.

    VálaszTörlés
  3. Szemi! én már csak tudom is, hogy nagyon fincsi volt, és egyszerü. Ajánlom kipróbálásra.
    Köszönöm, kedves vagy! Megyek Hozzád, ugyis be kell hozni a látogatási lemaradásaimat :)

    Vali! ez tök szuper! Ha nem nézten meg ötször, akkor egyszer sem, s csak már akkor koppant, amikor benn sült a sütőben. No de a legközelebbi! - majd aaaaaz! -- mert lesz folytatás. Köszönöm Neked a receptet.

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon fincsi, gyakran csinálom!:))

    VálaszTörlés
  5. Mónika Köszönöm, Akkor már ezek szerint nagyn régen jártam Nálad, amit tudok is, de nagyon elfoglaltak az elmult hetek. Most viszont megyek Hozzád és meghivlak :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép lett Viki! Akkor nem csak én nézek el dolgokat!

    VálaszTörlés
  7. Mary! Köszönöm, tényleg szép és finom is, de hogy hányszor megnéztem azt a nyoni tej adagot !!:) és már csak akkor jöttem rá, amikor sült, hogy alig tettem bele. Na ezért kell ujra kipróbálni, mert egyébként valami isteni finom.

    VálaszTörlés
  8. Jucy! Köszönön, én is igy láttam :))

    Bianka! nyugodtan furkálj bele az oldalába :))

    VálaszTörlés
  9. De szépek.
    A tetejét szeretem a legjobban...leehetem???

    VálaszTörlés
  10. Andi! Köszönöm. Ha gondolod? - mind a Tiéd lehet :):)

    VálaszTörlés