2010. március 20., szombat

Főmunkatársaim a konyhában

Már egy jó ideje azon gondolkodtam, hogy a legfőbb munkatársaimat, "akik" a konyhában a legfőbb mozdulatokat elvégzik helyettem, megmutatom Nektek. Indittatása az volt, hogy elég sok blog és fórumtársammal szoktuk megbeszélni, ki mivel, ki hogyan, könnyíti a mindennapi betevők elkészítését. Itt most kenyérsütőgépről abszolut nem lesz szó, mert én már arról leszoktam. Több mint 10 évig csakis kenyérsütőgépben sütöttem, de hol van már az az idő, és hol van már az a jó kis Funai masinám, amely abszolut nem látott szeretlőt 10 éves koráig, s még csak az alkatrészeit, üstjét, lapátjait sem kellett cserélni. Amikor aztán szegény pára kilehelte utolsó lelkét is, akkor vettünk egy újabb kenyérsütő masinát, de soha sem tudtam megbarátkozni vele. Nem is tartott sokáig, de lehet, hogy azért, mert én sem szerettem. Aztán jött egy másik, az is úgy döntött, hogy hamar beadja a derekát. Aztán tavaly nyáron jött egy következő. Ő egy tényleg szuper kis kenyérsütőgép, de szerencsétlen a dobozában pihen, mert vele sem kerültünk nagyon közeli barátságba. Igaz, hogy csak azért vásároltuk, hogy dagasztásra, kelesztésre fogom használni, mert ekkor már igencsak rászoktam a sütőben való kenyérsütéshez. Ez viszont adta a lehetőséget, hogy inkább formakenyereket készítek vagy jénaiban sütök lábonálló kenyereket, mivel ezeket sokkal könnyebb szeletelni. Valahogy már a korábbi időkben (közel 20 évvel ezelőtt, amikor elkezdtem az itthoni kenyérsütést) sem szerettük a nem "veknire" hasonlító "költeményt. Így aztán az alig használt kenyérsütőgépem is visszakerült a dobozába, s jött ez a tünemény, amit nem cserélnék el semmi pénzért semmivel. Tulajdonképppen ez lett volna a családtól a születésnapi ajándékom, csak hát szegénykém sokkal hamarabb megérkezett, én meg voltam olyan ügyes, hogy igen hamar rátaláltam :))))) be is fogtam munkára. A családot pedig mindig azzal vigasztaltam, hogy gyüjthetnek újabb szülinapi ajándékra :))
Nem nagyon szoktunk óriási születésnapokat rendezni, de ez a mostani, valahogy nagyon kikerekedett. Még azt a lehetőséget is megkaptam, hogy választhatok két dolog közül, amit én szeretnék. Na természetes, hogy én a harmadik lehetőséget választottam, s azt kértem, ha már egyszer én dönthetek, akkor szeretnék egy-két olyan dolgot a konyhámba, amelyek megkönnyitik a mindennapjaimat. Ime, sorakoznak -a teljesség igénye nélkül- azok a csodák, amiket máris nagyon élvezek.
Ő maga a csoda! Soha sem hittem volna, hogy ennyire imádni fogom. Mondhatná most valaki, aki visszanéz egy-két posztot, hogy áááááá igen! - mit lehet még egy hét alatt kitapasztalni. Csakhogy én valahogy erre a csomagra is rábukkantam, pedig isten bizony nem kerestem. Alig vártam a pillanatot, hogy egyedül legyek itthon, legalább egy jó fél napig, mert már nem birtam magammal, no meg a kiváncsiságommal. Igy készült el benne az első kenyér és az az óriási gyümölcsös-csokis kalács, amit korábban feltettem. Eszembe sem jutott, hogy mi lesz, ha a férjem hazajön és valahogy a kenyér és kalács formája feltünik neki. Nem tünt fel, mert igyekeztem ugy tálalni -szeletelni őket- hogy mégcsak kétség se férjen hozzá, hogy ebben az edényben sültek. Győztem, sikerrel jártam, s gyorsan vissza is dugtam a zacsijába, dobozába és mint aki semmiről sem tud, vártam a szüli napom :)
Ebből a két kis tüneményből még csak a nagyobbikat volt szerencsém kipróbálni. Ebben készült ugyanis szülinapomra a parfé. Már alig várom, hogy a kisebbikben pedig valami finomságos sajt-egyveleg kerüljön.
S természetes, hogy már a húsvétra gondolva, elképzeléseim is vannak velük, hiszen milyen gyönyörüséges formát lehet kihozni velük, belőlük: mondjuk egy hidegtál közepére:)) vagy akár egyedülállóan is.
Lefotózni elfelejtettem, de még a tupper családhoz tartozik két gyönyörüséges kelesztő tál is, ami szintén kiállta már a próbát, és óriási különbséget tudok most már tenni egy hagyományos és egy ilyen szuper kelesztő tál között.


Na Ő egy igazi tényleg meglepetés volt, mert talán itt már a férjem is figyelt és ezt tökéletesen el tudta dugni, ugyanugy, mint a Bullet-Express-t. Szerintem már attól tartott, ha ezt is megtalálom, akkor neki annyi, és a büdös életben nem tud meglepetést szerezni nekem :)))
Gyerekeink leptek meg ezzel a gyönyörüséges -belül mázas- eredeti pataki tállal. Azt mindenki tudta, hogy fáj a szívem rá amióta elődjét sikerült összezuznom, de valahogy nem jutottam el addig, hogy az eltörött helyett másikat vegyek. Most ez is megszületett és hálás vagyok a gyerekeknek érte, mert iszonyu finom dolgokat lehet benne elkészíteni.
S azt hiszem, hogy a sort nem véletlen zárja ez a Bullet-Express. Ő az, aki mindent tud, s pontosan a mai napon úgy be is avattam, hogy szinte minden részét sorba kipróbáltam. Müködik, pedig még varázs-szó sem kellett hozzá. Mukodj!!!! --- anélkül is lazán vette a próbát.
Ez is, mint az előző masinák - többfunkciós- Ma csak három funkcióját próbáltam ki, de valami őrült gyorsasággal, finomsággal dolgozik. Itt éppen a mai sütemény turós töltelékét keveri habosra 2 perc alatt. Hangja egy szál se, gyorsasága pedig meglepően fordulatos :)))
Turmixol, kever, kavar, szeletel, vág, darál, aprít, darabol, s még ki tudja mi mindenre képes. Majd ez is kiderül
.
Az biztos, hogy aprításban, keverésben, habosításban, no és a gyümölcslé készítésében már profi módon bemutatkozott.
2 liter jó kis vegyes gyümölcslét nyomott ki, s eközben egyetlen egyszer sem kellett szétszedni, a gyümölcshúst mind be tudta fogadni a gyüjtője.
Én eddig is egy boldog ember voltam, de most valahogy egészen másként érzem magam és a kiskonyhám felszerelésére sem panaszkodtam soha, de most valahogy olyan jó érzésem támadt magam körül.
Nem bántam meg, hogy nem egy hosszú útra utaztunk el ezen a jeles napon............... - majd megyünk a nyáron :) :)
No és természetesen a végére hagytam mindazt, amiből ezek a vásárlási, géplecserélési gondolatok kipattantak a férjem agyából. Már annyit "nyafogtam" na nem úgy ám, hogy rendesen, csak néha-néha, s éppen ott, és akkor, amikor éppen ideje, helye volt, hogy nekem még egy kihuzható kenyérsütő formám sincs. Erről azt hiszem fórumtársaim, de főleg Maryenne tudna sokat mesélni. Szegénykémet már kikészítettem az állandó -de nem igazi- nyafogásaimmal, amikor megdícsértem egy-egy kész kenyerét, hogy milyen gyönyörü, és biztos azért, mert neki már van kihuzható formája :))))))
Panasznap be- és lezárva, egy árva szót sem szólhatok. A fenti termékek mind egytől-egyig kiálták az eddigi terhelést és próbát, pedig egyik másikuk ugye már nem éppen egy héttel ezelőtt lett befogva :) :)

24 megjegyzés:

  1. Viki ez ám aztán az ajándék dömping. Használd őket egészséggel!

    VálaszTörlés
  2. Nem is tudom mit írjak rengeteg jó dolgot kaptál! Nekem sose lesz ennyi gépem ez biztos ahhoz lakást kéne cserélni vagy a konyhát be kéne vinni a szobába. Nagyon kicsi a konyhám. Tepsik, gépek többsége a gardróbba van ami spejz amúgy nem gardrób. Gépek csodásak bármelyiket elfogadnám! Bár nekem a Bosch a szerelmem de lehet, hogy a Kenwood is megtudnám kedvelni.
    Tupper terméket csak fotóról láttak. Egyhamar nem is látok másként! Bár este van rá esély hogy pénz áll a házhoz de ennek kicsi a valószínűsége! :) Római tálam van de nem merem használni mint írtam állandóan ki be venném a sütőből, hogy nem-e ég oda. Tupper sütővel is így lennék!
    Vikikém jó hosszú ideig használd ezeket a csodálatos dolgokat!
    Bocsánat, hogy ennyit írtam!

    VálaszTörlés
  3. Kemény gépparkod, van nagyon jó. Használd sok-sok finomsághoz és finom falatokhoz

    VálaszTörlés
  4. Viki a gyerekkorom jutott eszembe. Mi is mindig kikutattuk a karácsonyi ajándékokat (amik még nem voltak becsomagolva, csak elrejtve), aztán amikor szenteste kibontottuk a csomagokat, nagyon-nagyon "meglepődtünk".

    VálaszTörlés
  5. Mary! rán is fért már egy kis plusz boldogság :)))))) Most igy döntöttem, hogy nem utazunk, maradunk itthon és inkább a konyhát szereltük föl. Egyáltalán nem bántam meg.

    Bianka! Igen én is így érzem, de hát az ember egyszer megvénül ennyire, hogy még merjen álmodozni is??? :)))) Köszönöm szépen a jókívánságaid.


    Yldyco! Köszönöm szépen. Igen, ez az első valahogy úgy sikerült, hogy éppen nem volt itthon a férjem pár napig, s a csomag akkor érkezett meg. Naná, hogy nem bírtam ki: meg ne nézzem mit is tartalmaz :)))))
    A másik pedig hát véletlenül nem ott üldögélt, amerre nekem nem lett volna szabad járnom??? de hát mit tegyek, ha egyszer ott volt dolgom :) Mindegy ez. Én igy is, és úgy is nagyon örülök nekik.

    VálaszTörlés
  6. Macus! Köszönöm! Igen, én is nagyon örülök nekik :))

    VálaszTörlés
  7. Viki, megírnád,hogy milyen tipus pontosan az elso képen látható csodamasina?
    Sajnos az én kenyérsutogépem is kezd bekrepálni, és mivel én sem sutom már benne a kenyeret, csak dagasztásra használom, talán érdemesebb lenne ilyesmit vennem.

    VálaszTörlés
  8. Szemirámisz! Ezt bátran ki merem jelenteni, hogy egy csoda masina. Nagyon-nagyon inádom.
    Kenwood Chef 700 Wattos, 4,6 literes edénnyel.
    Ami a képen még nem látszik, illetve nem fotóztam le, van még egy tartozéka 1,2 literes Turmix.
    Rengeteg tartozékot lehet hozzá vásárolni, persze horror áron, de nekem alapgépre volt szükségem.
    Azért leirom Neked a Vevőszolgálat telefonszámát. 061-250-6355, - 06-1-453-0816, - 06-1-454-1240

    Szerintem eléggé nehezen beszerezhető kis masina, de tudok Neked ajánlani egy oldalt, s ha ott böngészgetsz, akkor talán még egy 20 ezrest sikerül is megspórolnod. (kár, hogy erről én előbb nem tudtam, bár ezt abszolut nem bánom)
    http://www.amazon.com/
    Most megnéztem, jelenleg nincs nekik, de figyelni kell. Amit most láttam náluk én azt nem vettem volna meg.
    Remélem tudtam segiteni.

    VálaszTörlés
  9. Szemirámisz! nagyon szívesen.

    VálaszTörlés
  10. Szia Viki!
    Meg szeretném kérdezni,hogy a kenwood gépednek mi a tipusszáma és,hogy mennyire vagy vele megelégedve?Én is vettem egy hasonló gépet,(clatronic)de az már az agyamra megy szegény,alig bírja az egy adagnyi kenyeret megdagasztani,Ráadásul olyan hangos,hogy halláskárosodást lehet tőle kapni!Szegény férjemet most puhítom,hogy vegyen egy ilyen csoda masinát(amilyen neked is van).Ja és honnan vettétek,mert a nagyobb üzletekben egyáltalán nem tartanak Kenwood-ot.
    Üdvözlettel:Jutka

    VálaszTörlés
  11. Szia Jutka !
    Kenwood Chef 700 Wattos, 4,6 literes edénnyel.
    Ami a képen még nem látszik, illetve nem fotóztam le, van még egy tartozéka 1,2 literes Turmix.
    --------------------------
    azóta már kiegészitettem egy fagylaltgéppel és egy kis malommal.

    Nagyon-nagyon megvagyok velük elégedve.
    Ugye nem haragszhol, ha megirom, hogy a Clatronic-al összehasonlitani, sőt egy napon emliteni sem lehet. Vagy csak én nem szeretem ezt a márkát ?

    Beteszek Neked egy linket:

    http://www.amazon.co.uk/Kenwood-HM320-3-Speed-Mixer-White/dp/B00008O0VM

    és egy másikat ugyanerről az oldalról

    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000UE8UMG/ref=ms_sbrspot_3?pf_rd_p=467096613&pf_rd_s=center-4&pf_rd_t=101&pf_rd_i=15378161&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=09S80MKG8TFBYK60JZMS


    MOST NEM OTTHONRÓL IROK, de ha neked nem napokon belül kellene a cime, akkor még kikeresgélnék valamit. Remélem a régi gépemről még nem töröltem le. S ha másképp nem megy, akkor a számláján remélem cime is lesz az üzletnek.

    Viszont még találtam azóta egy másik céget is, igaz külföldi, de ez egy érdekes dolog, mert vadonatuj -nagyon sok fajta, féle- háztartási eszköz és még sok minden más, időnként sokszor 70 %-os árcsökkenéssel kapható, csupán azért mert dobozsérült. De erről csak kb egy-két hét mulva tudnék Neked választ adni. (én már rendeltem tőlük, sőt ugy, hogy neten utaltam az árát, s pár napon belül meg is érkezett a kifogástalan csomag)

    A férjedet meg puhitsd, mert igaz nem olcsó, de ez aztán gép!!!!

    VálaszTörlés
  12. Szia Jutka! hát addig agyaltam, hogy valamit megtaláltam, de a másik felére később visszatérek.

    Magyarországon itt tudod megkapni - én is nálunk rendeltem a fagyigépet és a malmot, az alapgéphez

    Jankó Norbert
    Anno Store Kft
    30/718-5577

    info@annostore.hu


    Az Anno Store oldala, ahol nézelődhetsz, bár itt elég borsosak az árak.

    http://annostore.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=11588&category_id=63&option=com_virtuemart&Itemid=1

    Ha már otthonról tudok irni, akkor előkeresem azt a számlámat, ahol sokkal olcsóbban hozzá lehet jutni, csak akkor, amikor mi vettük, még nem ismertem ezt a helyet.
    Egyenlőre ennyi.
    Remélem közelebb hoztalak az izgalomhoz :)))

    VálaszTörlés
  13. Szia Viki!Az egyik linket megnéztem.Azon nem volt semmi.Még van egy kis időm,Mert csak december eleje felé lesz úgy pénzük,hogy meg tudjuk venni.Én még a pixmániánál láttam gépet.Annak Kenwood KM-416 a tipusszáma és kb.78000 ft.csak az a baj,hogy előre kell utalni a pénzt és én nagyon félek,hogy nem fog megérkezni a gép amit rendeltem,de csak náluk van elfogatható árban.
    Igen,már én is megbántam,hogy megvettük!
    Mennyi tésztát bír el?Az enyém nyög,kattog és még csak 3 hetes.Hiába van ráírva,hogy 1000w-os.
    megvárom a címet amin írtad,hogy nagyon olcsón lehet venni dolgokat.
    Köszi Jutka.

    VálaszTörlés
  14. Szia Viki!
    Ezt a gépet én Fűszeres Eszternél láttam.Sőt van róla egy videó is működés közben.Főtt krumplit tett a keverő tálba és a dagasztó karral dolgozta ki!Hogy mit nem lehet ezzel a géppel csinálni?!Az én gépem még a tojás fehérjét is 6-os fokozaton veri fel,közben meg olyan hangos,mintha helyből fel akarna szállni.Ennek is nagyobb a hangja mint az ereje.
    Jutka

    VálaszTörlés
  15. Szia Jutka! Most megnéztem mégegyszer, de nekem mindegyik link müködik.

    No majd megyek én is megnézem Eszternél. Még nem láttam az övét.

    Én mindenre befogom az enyémet. Pl, ha nagyobb mennyiségü fasirthust kell elkészitenem, akkor csak belepakolok mindent és a "K" betüs keverővel pillanatok alatt elkészül és jól összekeveri a fasirozott alapanyagot, de ezt valahol nálam is láthatod, mert akkor tettem fel fázisfotókat is.
    Egyszóval én nagyon meg vagyok vele elégedve.
    Sőt, hogy még fokozzam, amit már vettem hozzá kis malmot, azon szoktam a kávét frissen ledarálni. Hááát egészen más ez is.

    Megtaláltam a számlát, s beütöm ide Neked a weboldal cimét, de ha parázol, akkor ez nehezen fog menni. Viszont hogy vigasztaljalak én is paráztam rendesen, mert én még ráadásul interneten kártyával fizettem. De nem fogod elhinni, amit most irok. Ahogy az átutalás itthon a gépen megtörtént, s mondom: kártyás fizetés volt!!!! Szinte másodpercekben lehetett csak mérni, hogy máris megjött a dupla biztonságos levél, hogy elfogadták, s minden rendben volt. S ha jól emlékszem, akkor 48 órán belül az áruk is itt voltak, hiánytalanul, garancialevéllel, s még egy olyan kedvezménnyel is, ha esetleg nem lettem volna megelégedve velük, akkor bizonyos időn belül pénzvisszafizetési garanciát is vállaltak, amit nem nagyon akartam elhinni, de a weboldalukon a hozzászólásokban olvastam, hogy volt olyan, aki kérte és meg is kapta.
    Tehát nagyon korrektek.

    Nos akkor irom a linket. Van egy ANGOL és egy ROMÁN (elosztó) oldal, mindkettőt beteszem.

    http://www.choicebrand.co.uk/
    -------------
    http://www.choicebrand.ro/
    -------------

    s még szakácskönyv is található a weboldalukon, ennek is beteszem a linkjét.

    http://www.sitedebucate.ro/reteta/preparate-din-carne-de-pasare/pui-cu-sos-de-portocale.html
    -----------------

    NAGYON KORREKTEK, nem kell félned az előre utalástól, ez annál sokkal nagyobb cég.
    Videót is láthatsz az oldalukon, ahogyan müködnek.
    -----------------
    Én most gyorsan szétnéztem nálunk, nem sok időm volt. Sürün kell nézni, mert frissitenek állandóan.

    Hát ennyit tudtam Neked segiteni.

    VálaszTörlés
  16. Szia Viki!

    Köszi a Címet!Megnéztem és rögtön meg is ilyedtem,mert,ha lenne olyan ami nekem kellene,hogy fogom megrendelni?Nem tudok sem angolul sem románul,de ahogy este nézegettem a netet rátaláltam a choicebrand magyar oldalára.Rögtön megkönnyebbültem.Most nem találtam rajta olyat ami nekem kellene,csak a Rachel Allen félét találtam.
    Képzeld akkor is lehet fizetni amikor készhez kapom a megrendelt terméket,megnéztem a magyar oldalon.


    A te géped mennyi tésztát bír egyszerre megdagasztani?Mint már írtam az enyém alig bír megkeverni egy adag kenyérnek való tésztát.Az egész fejrész úgy mozog mintha szét akarna esni.

    Nagy dilemmában vagyok,mert nem tudom,hogy melyik gépet válasszam,mert olyan sok ,külömböző nevű és tipusszámú gép van már.
    Félek nehogy mellé fogjak.

    Jutka

    VálaszTörlés
  17. Szia Viki!

    Na egy darabig biztos nem tudok kenyeret sütni!Megadta magát a drága gépem.Biztos megérezte,hogy nem szeretem.Most meg kell keresnem a jótállási papírt és szervíz címet kell keresni.Még jó,hogy jótállásos!(a fránya)

    VálaszTörlés
  18. Szia Viki!
    Ha megakarod nézni Fűszeres Eszternél a videót a Libanoni báránynál találod meg!

    Jutka

    VálaszTörlés
  19. Szia Jutka, Ne haragudj, hogy csak most jelentkezem, de jó párhetet eltöltöttem korházba, és még mindig nincs vége.
    Örülök, hogy rátaláltál a magyar oldalra, s annak is, hogy utánvéttel is postáznak.

    Remélem, hogy a garanciás gépedet már megjavitották, s az uj géped pedig a karácsonyfa alól fog neked integetni :)))


    Az én gépemmel már 1,5 kg lisztből kevertem tésztát és azt is vitte simán. Én nagyon meg vagyok vele elégedve.

    VálaszTörlés
  20. Szia Viki!

    Semmi gond!nem tudtam,hogy valami gond van.Mielöbbi gyógyulást kívánok Neked!

    Igen már megjavították a gépet :(,pedig reménykedtem,hogy azt mondják majd a szervízben,hogy javíthatatlan,na mindegy,de azért majd kihajtom a lelkét míg jótállásos!

    Közben kiderült,hogy már olyan gép nincs forgalomban amilyet én szerettem volna és ajánlottak az egyik cégnél(akit felhívtam) egy másik gépet ami ugyancsak a chef családba tartozik,ez a km 336-os.
    Már alig várom,hogy meg tudjam rendelni,már nem bírok magammal!
    Közben meg a kenyérsütőm is beadta a kulcsot így most kézzel dagasztom a kenyeret.

    Amit megadtál címet azon sajnos még hasonló gépet sem láttam,pedig elég sokszor rámentem az oldalra.
    Na nem baj,a jövőhéten pénteken már rendelem a gépet addig még 10-t kell aludni.

    Még egyszer mielöbbi gyógyulást kívánok Neked!

    Üdvözlettel:Jutka

    VálaszTörlés
  21. Szia Viki!
    Képzeld ma megkaptam az új gépemet(kenwoodot)!
    Végül is az extreme digitaltól rendeltem meg.Ki is próbáltam,hát ez teljesen más mint a másik gép volt.Alig kellett 5 perc és máris jól össze volt dolgozva a kenyér tésztája.amikor végzett azon vettem észre magam,hogy eltátottam a számat.
    Nagyon szupi!
    Üdvözlettel :Jutka

    Ui:Jobb lenne az e-mail címedre írni,csak abba nem tudok belépni.Nem írnád ki az oldaladra?

    VálaszTörlés
  22. Szia Judit! nagyon örülök. Mail cimem kinn van a blogomon. Jobb oldalon az ELÉRHETŐSÉGEIM alatt mindjárt az első: mail cimem --- ha erre klikk, máris jön nekem a levél, de egyébként nem titkos, leirom ide is.

    urbanviki@globonet.hu

    Sok-sok e-mailt kapok innen, ilyen formában.


    No majd irsz e-mailben és válaszolok, csak most éppen rohanok, mert "határidős" munkám van.

    VálaszTörlés