2010. március 17., szerda

Diós torta

Napokig gondolkodtam mit és hogyan...... valami újat, valami jót, valami tökéleteset kellene alkotni, de mit? Tekeregtem a neten egy pár éjszaka, de semmire sem jutottam. Mindig csak visszakanyarodtam a saját elgondolásomhoz, de a legvégén még azt sem találtam jónak. Igy utólag bevallom: nem szabad gondolkodni, csak úgy belevágni.
Azért mégiscsak találtam valamit, mégpedig MACI-konyhájában
Nem tudom hányszor olvastam el a receptet. No nem azért mert nem tudtam felfogni, hanem csak úgy "barátkoztunk" Miután Maci is azt írta le, hogy az eredeti recepten semmit sem változtatott! - nosza rajta, akkor én is belevágok, de ekkorra már a kerek tortaformám foglalt volt, igy esett a választás a szögletes szilikon sütőformára, ezért lett az enyém "kocka" :-) no persze az ízén, állagán ez semmit sem változtatott.
Azt is be kell valljam, hogy ettől féltem a legjobban, de miért? - fogalmam sincs. Na jó, jó, így utólag már okos az ember lánya.
Csupán annyi a változás, hogy én nem pirítottam meg a diót, de azért igy is vitte a primet jócskán. No és a tetejére nem fél diókat raktam, hanem még tavaly nyáron valamikor próbálkoztam egy kis rózsakészítéssel, s miután adottak voltak, már csak a leveleket kellett elkészítenem, ahhoz pedig még a hütőben volt begyúrt massza és már csak festék kellett hozzá, hogy kizöldüljenek :-) A széleit pedig tejszínhabbal diszítettem.
Miután nem változtattam a recepten, ezért az eredetit ITT találod meg.

Nekünk így is nagyon-nagyon ízlett, hogy a diót nem pörköltem meg darálás előtt. Nagyon jól kiadta az eredeti dió ízt :)) Ritkán fogom sütni annak ellenére, hogy nagyon finom, de azt hiszem, hogy ez egy óriási kalóriabomba :-) :-) Aki nem fél az uszógumiktól, akár hetente is süsse meg, mert valami fantasztikus.



5 megjegyzés:

  1. Ugye, ugye! Na és hányadik napon volt a legfinomabb?

    VálaszTörlés
  2. "saját levében" :)) be kell valljam, ma harmadik napos, de még megmentettem holnapra egy szeletet, s szerintem az lesz a legfinomabb. Ez ahogy érik, ugy érlelődik? :)) Isteni finom.

    VálaszTörlés
  3. Viki, ez istenien néz ki!

    A receptet már én is elmentettem még régebben, de valami miatt mindig halogattam az elkészítését. Pedig egy csomó dióm van a fagyasztóban.
    Köszi,hogy eszembe hoztad, talán még a hétvégén sort kerítek rá én is!

    VálaszTörlés
  4. szemi! vágj bele, de nagyon sürgősen, s ha ajánlhatom, akkor jó nagy afagot készits, mert minél tovább tart, annál finomabb. Egyszerüen isteni.

    VálaszTörlés
  5. na jóóóó még korán reggel van, szóval AFAGOT = ADAGOT :))

    VálaszTörlés