
1,5 dl savó
3-4 evőkanál joghurt
1,5 dl olaj
1 mk só
1 csipet cukor
2 db tojás
70 dkg finom liszt
1 csomag friss (LIDL-s) élesztő (ez kb 4,4 dkg)
A sajtkrémhez:
25 dkg margarin
20 dkg reszelt trappista sajt
2 dkg só
A kiflik kenéséhez 1 db tojás
Elkészitése:
A tésztához valókat robotgép edényébe tettem és a gép addig keverte, dagasztotta, amig szép sima nem lett.
(Azért nem irok időt, mert most tesztelek egy uj gépet, s nekem a dagasztási idő mindössze 2x5 perc volt, közben pihent 3 percet)
Kenyérsütőben történő dagasztásnál kell a 20 perc dagasztás.
Amikor a robotgép megdagasztotta a tésztát, átraktam egy enyhén kilisztezett kelesztőtálba és duplájára kelesztettem. (ez kb 45 perc)
Amig a tészta kelt, addig elkészitettem a sajtkrémet.
A margarint, a sót, és a reszelt sajtot szintén a robotgépbe tettem, s mindössze 20 másodperc alatt krémmé varázsolta.
A megkelt tésztát lisztezett felületre boritottam, és 8 egyenlő részre osztottam.
A gombócokat egyenként kinyujtottam kerekre, és az elkészült sajtkrémmel megkentem, majd szimetrikusan 8 részre elvágtam és feltekertem őket. (ezekből lett a kiskifli)
Sütőt 200 fokra előmelegitettem, az aljába egy edénybe kb 1 liter vizet öntöttem, és a kiskiflik 12 perc alatt szép pirosra sültek.

Nagyon gusztusosak a kiflik :)
VálaszTörlésFincsik lehetnek.:)
VálaszTörlésZsiri !
VálaszTörlésThrini !
Kóstoljátok meg :)))
Szuper, mindig annyi savóm marad a sajt után!:)
VálaszTörlésszepyke! ha nekem még ennél is több van, le szoktam fagyasztani :)) vagy meginni és futni a szerencsém után :))
VálaszTörlésGyönyörűek, éppen a húsvéti savós mákos-diós-stb. kalácsban gondolkodom, legalább valahol látom az arányokat is. (Végre egy értelmes savós kelt tészta recept.) A joghurt miért jó? Olvastam, hogy a savótól tovább marad friss, a joghurt is ezért van? Vagy ostoba a kérdésem? Lehet... Okulok, amig vagyok :)))
VálaszTörlésKöszi
Kati
http://gibkatkonyhaja@blogspot.com
Szia Kati ! Köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszettek a kiflik. Igen a savóval tovább frissen maradnak a sültek, de nálunk nem igen van ideje megszáradni. Én azt tapasztaltam, ha joghurtot teszek az összetevőkhöz, akkor lazább, könnyebb, a tésztám. Nem volt ostoba a kérdésed :)
TörlésMeglátogatlak a blogodon, köszönöm hogy ide írtad az elérhetőséged.