2010. február 27., szombat

Ez is rozsos

Ez is rozsliszttel és rozsos nyanyával készült kenyér. Receptjét már egyszer leírtam azt ITT találod
Csak annyi változtatást csináltam az előzőhöz képest, hogy a 3,5 dl folyadékot ugy osztottam meg, hogy 0,5 dl sürü tejsavó és 3 dl viz. A lisztből viszont BL 80-as kenyérlisztet: 40 dkg-ot, és teljeskiörlésü rozslisztből most csak 10 dkg-ot tettem.
A nyanya és a többi hozzávalók ugyanazok, mint az előzőnél
S amin még csodálkoztam, hogy nekem a rozskenyerek nem igazán szoktak kicserepesedni, de ezt a kenyér ugy kb 4-5 óra mulva kidobta a cserepeit is. Ez egyelőre rejtély, de nem is ez a lényeg. Nagyon könnyü, finom kenyér, s ez a fontos.
Formázás előtt elvettem belőle 20 dkg-ot. Egy müanyag, jól zárható dobozba, hütőbe tettem. Ez lesz a következő kenyérsütéskor a nyanya.


2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a kenyered MINT MINDIG!

    VálaszTörlés
  2. Yldyco! köszönöm. Zuram kérte, hogy most kicsit fehéredjen :))))

    VálaszTörlés