2010. február 27., szombat

Kókuszos egyszerüség

Ebben az egészben annyi lenne a csoda, ha meg tudod szerezni a Hunorka-tej dobozos sűrített tejét. Amit itt látsz az azzal készült. Egyik barátunknál voltunk (nagyon, de nagyon váratlanul érkeztünk, s amig a fiuk a hivatalos ügyeket beszélték meg, addig a konyhában elkészitettük.)
Na persze, ezen felbuzdulva én is elkészítettem itthon, de a tubusos süritett tejjel. Nem is volt olyan finom, mint amit a fotón látsz. (Sajnos még nem tudtam annyira hatni a kisebb kereskedőkre, hogy egyáltalán a környékünkön beszerezzék, pedig óriási különbség van a két süritett tej között. No de hátha NEM süket fülekre talál az én óhajom, ugyanis ez egy annyira egyszerüen elkészíthető finom édesség, hogy még tudomány sem kell hozzá, csak a következők
1 doboz (400 gr) süritett tej
20 dkg kókuszreszelék
aszalt gyümölcsök apró darabokra vágva. (Amit csak lehet találni a kamrában) Ebben spec. mazsola, sárgabarack, szilva, vörösáfogya van.

A sütő bekapcsolásával kell kezdeni, (150 fokra felmelegiteni)mert mire összeállitottuk már mehetett is be.
A süritett tejet kiöntöttük egy tálba, hozzáadtuk a kókuszreszeléket, a darabolt aszalt gyümölcsöket.
Sütőpapirral bélelt tepsibe tettük és 20 perc alatt szép világos barnára sült. A tepsin hagytuk kihülni, de mire ezt a hidegebb hőfokot elérte volna, addig majdnem el is fogyott. Isteni finom, nagyon hamar elkszül, s tényleg annyi idő kell hozzá, amig bemelegszik a sütő, s utána pedig már lehet is a kistányérokat késziteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése