2010. február 13., szombat

Rakott (préselt) csirke - bóti sonka helyett :))

Igy járunk, amikor a család 50 %-át "kényszer" diétára fogják, s eme fele nem szereti a bolti sonkákat :)) (Még jó, hogy csak ketten vagyunk :)))
"Kifogunk" 2 kisebb pipit a fagyasztóból, megmosdatjuk, kuktába tesszük, megfelelően -ízlésünknek, no és a diétához alkalmazkodva- füszerezzük és szép lassan megfőzzük.
Jelen esetben sárga, fehér répa, 1 óriási fej vöröshagyma, 2 nagy fej fokhagyma, só (s csak halkan súgom meg, de el ne áruljátok, hogy) egy parányi csípős paprika is került a lébe, ami éppen csak ellepte a pipiket.
Késő este kezdtem el a főzést a legkisebb fokozaton 40 percig, majd lezártam a kuktát és reggelre (még langyos volt és éppen kezelhető a husi) gyönyörüen megpuhult, csontjaitól elvált a hús. Szépen sorba szedtem a pipiket, majd vegyítettem a mellet a combbal, szárnyakkal és a többiekkel, s mindezt a háttérben látható sonkaprésbe raktam, majd a tetejét jól rászorítottam. Kb fél óra alatt az összes benne lévő levet kiszorította, leöntöttem róla, s akár már akkor szét lehetett volna nyitni és szeletelni, de ehhez még vártam fél órát, mert csak akkor értem rá.
A diétázónak ízlik, nektek pedig jó étvágyat hozzá :))))

6 megjegyzés:

  1. Na végre még egy "őrült konyhás", Aki beszerzett egy sonkaprést. Szerintem se lehet élni nélküle :-)

    Én a nyers húsokból összerakott és ebben hőkezelt sonkákat szeretem, de sok mást is csináltam már benne.

    VálaszTörlés
  2. Viki jövök hozzád diétázni:))

    VálaszTörlés
  3. Moha! siess, mert mindjárt elfogy :))

    VálaszTörlés
  4. Igy, ahogy mondod JÓKAJA :)) Én pontosan 20 éve élek vele együtt :)) Ez már betegesebb, mint egy házasság:))

    VálaszTörlés
  5. HogyTE ebbbul NEEEM kuldtel nekem????Igy csak jool megcsooortam! hihi Vikim, nalad is milyen joookat lehet kajalni!!!Bar lenne tobb bekukkantani valo idom. Gratula!! Nagyon ugyes es szorgalmas Ëzermester"Pekleany vagy!
    ILDIKO

    VálaszTörlés
  6. Ildikóm! Én ezt nem értem, hát még jóidőben légipostára adtam, de tuti ebben a nagy ködben valahol irányt változtatott. Ne izgulj, mert olyan hideg van, hogy ha még egy hétig kevereg valahol, akkor sem romlik meg:) Örülök, hogy erre jártál.

    VálaszTörlés