2010. február 18., csütörtök

Kolbászos csónakok - nálam is :))

Előbb, vagy utóbb, de ma biztos, hogy utolért engem is a "csónakázás"-i vágy. (nem véletlen, hiszen a halak jegyében születtem), a nagy vízrevezető Mester receptjét már ki kellett próbálni, mert nem bírtam magammal. Igaz, hogy nem kis változtatást kellett a recepten végrehajtani, mert már hetek óta nem mozdultam ki itthonról, igy aztán, ami a speizban volt, abból alkottam.
Az eredmény viszont nem maradt el, sőt...............
Ahogyan, és amiből én készítettem:
140 gr joghurt,
2,5 dl tej,
0,5 dl olaj
2 kk só
1 kk cukor
2,5 dkg friss élesztő,
45 dkg kenyér liszt,
10 dkg tk rozsliszt,
2 evőkanál tejpor
Erededi receptet ITT találod

Az összes hozzávalókat (alulra a folyadékot) a dagasztógép edényébe raktam, s 2 perc keverés, 10 perc dagasztás után lisztezett kelesztőtálban duplájára hagytam megnőni.
Amikor megkelt 8 db-ra osztottam és a fönti második képen látható módon kinyújtottam és friss kolbászhússal töltöttem meg, majd föltekertem, mint egy bejglit. A kis "bejgli-bucikat" sütőpapirra bélelt telpsire tettem. Egy jó éles zsiletpengével középen jó mélyen bevágtam, letakartam egy "nagymamámszőtte" ruhával és még fél óráig hagytam tovább kelni.

Nekem a bucik, vagy csónakok közepébe bele kellett tennem egy aszaltszilvát, mert én már csak ilyen vagyok, hogy a sóst az édessel egyszerüen imádom. (Bevallom nagyon pikáns lett)
A sütőt 180 fokra előmelegítettem, a csónakokat jócskán megszórtam reszelt sajttal és elindítottam őket a sütés útjára, de semmit sem bíztam a véletlenre, én most is betettem a sütő aljába egy tepsibe kevéske vizet. (ez is jót tett neki)
25 perc sülés után ilyen "tengeralattjáró" nagyságú csónakjaim sültek. Nincs rá szó, hogy milyen finom. Ezt mindenkinek ki kell próbálni. SAJNOS NAGYON-NAGYON fincsi :))
Kicsi megjegyzésem lenne, amit figyelembe kell venni. Már lassan harmadik hete tesztelek egy kis vagány dagasztó masinát, s nekem akár a tészta, akár a kenyér dagasztásához sokkal kevesebb idő kell, mintha kenyérsütőben, vagy egyéb robotgéppel dagasztatnám. Ezért javaslom elolvasni az eredeti receptet, mert ott a hagyományos kenyérsütőgéphez van megadva a dagasztási idő.






16 megjegyzés:

  1. Imádom, imádom! Zabáltuk, ahogy kisült! Mekkora ötlet az aszalt szilva! Nagyon szeretem az ellentétes ízeket :-)

    Egyet árulj el: hónap, nap! Mikor születtél? Én is halak vagyok... Meg Viki is :-D

    VálaszTörlés
  2. Viki! Én igy nem mertem leírni, de ebéd után 2 órával kettő óriásit szabályosan bezabáltam :)))) ezt tényleg nem lehet másképp mondani.
    Március 15. --- na most gyere utánam :)) hi hi

    VálaszTörlés
  3. NAgyon guszta Viki!Elobb-utobb en is "csonakazni" fogok:)

    VálaszTörlés
  4. Edó! Én talán sejtettem, hogy miért csak most készítettem el. Ez valami fantasztikus. Feltétlen ki kell próbálni. Egy a baj vele, hogy talán nem lehet abbahagyni :))

    VálaszTörlés
  5. Március 17.

    Te nyertél :-DDD

    Tök jó: minden szülinap munkaszüneti nap, lehet ünnepelni :-))

    VálaszTörlés
  6. Ehhez a finomsághoz csak annyit tudok szólni,hogyha a fényképröl eltünik,valószinü nem tudtam neki ellenállni.
    Azért nem próbálkozom elkészíteni,mivel csak kaparós borotvám van(ez lenne a nagyobbik baj),a kisebbik baj meg az,hogy nem is tudnám,de nem baj,ha éhes leszek itt elnézegetem.

    VálaszTörlés
  7. Viki! Ha jól belegondolunk engem soha sem ünnepeltek, vagy pedig egy egész ország? Mikor más szavalta a talpra magyart, én akkor ordítottam föl. Már akkor is tudtam, hogy kiabálni köll :DDDDDDDDD de az azért borzasztó, hogy két nappal hamarabb leszek öregebb Nálad --- hi hi

    VálaszTörlés
  8. Iván drágám! van még 4 db, esküszöm, hogy ma este már többet nem bírok elfogyasztani, de csak nyugodtan nyalogasd a monitorod :)))))

    VálaszTörlés
  9. Mese nincs: országos ünnep a szülinapod :-)))

    VálaszTörlés
  10. Viki igazad van. Amióta Andersen meghalt, vége a mesének :))

    VálaszTörlés
  11. gyönyörűek a tengeralattjárók! :)))
    Megelőztelek benneteket, márc.1! :))

    VálaszTörlés
  12. Hi hi ---- még egy halacska, azaz Limara !!! Naháááát igy összejönni. Köszönöm a dícséret. Tudod: ha jó az alap, a felépítmény már gyerekjáték :)))

    VálaszTörlés
  13. Ezt a receptet én is kinéztem magamnak pár hete, nagyon guszták!

    VálaszTörlés
  14. Ottis! vágj bele minél előbb, de ha kettőnél több a családtagok száma, szerintem dupla adaggal kezdj :)))

    VálaszTörlés
  15. Jucy! Sajnos már egy darab sincs, de majd legközelebb hagyok Neked egyet :))

    VálaszTörlés