2010. február 23., kedd

Hústorta - amikor mindenből kevés van:)

Egy rendes háziasszony nem jöhet zavarba, -főleg akkor nem, ha sok minden apróságot talál a hütőszekrényben, amelyekből úgy egyenként már nem biztos, hogy egy komplett ételt el lehetne készíteni, vagy már estleg egyik-másikat unja is a család- Mit lehet csinálni ilyenkor? hát összeszedni -először is- a gondolatot, aztán a hozzávalókat, na meg a ROBOT-ot és nekilátni egy új alkotásnak. Igy született a mai hústorta is. Volt kb 60-70 dkg bekevert kolbászhúsom, amiből egészen mást szerettem volna készíteni, de az nem jött össze, aztán egy kissé -a zsírjai miatt- megunt császárhús, s ezekhez már csak egy kis tejben áztatott szárazkenyér és 3 db nyers tojás, 1 tk fehérbors és egy fantasztikus robotgép kellett. Az edénybe tettem mindent (sót NEM!!!! - mert a bekevert kolbászhús és a császárszalonna is sós). Pár perc alatt a gép összekeverte a betöltendő anyagot.
Ezalatt az idő alatt szépen darabjaira szedtem a -sajnos- jó kis zsíros császárszalonnát és egy kuglófsütőt kibéleltem vele. Majd amikor a gép összekeverte a tölteléket, belekanalaztam a formába és a császárszalonna szeletekkel beterítettem.
200 fokra előmelegített sütőbe raktam. 15 perc után levettem a hőfokot 160 fokra és még 25-30 percig sütöttem. Amikor kihült, eltávolitottam a forma oldalát, egy tányérral beterítettem és átfordítottam. Gyönyörüen lehetett szeletelni. Ez lesz a holnapi ebédünk, de azért a mai esti kóstoló sem maradt el, főleg a frissen kisült tk.rozskenyérrel :)
Arra kell ügyelni, hogy sütéskor a forma alá -amit rácsra helyeztem- egy grill -csöpögtető tepsit- tegyünk, mert különben a kuglófsütőn keresztül a kisült zsír a sütő aljában fog landolni, s akkor úgy fogtok járni, mint én, hogy egy fél napig súroltam a sütőt :)))) Persze ehhez hozzá tartozik, hogy elég nagy forgalom volt ma nálunk és egyszerüen elfelejtettem a csöpögtető tepsit a hús alá betenni, s már csak akkor vettem észre, amikor kicsit kezdett büdösödni a levegő :))) Még szerencse, hogy ma nálunk legalább 20 fok meleg volt, igy aztán a lakás összes ajtaja, ablaka tárva-nyitva lehetett, szellőzött át, és rajtuk keresztül távozott a büdike is :)
"Ö" lesz a holnapi ebédünk, s hozzá, almából, narancsból, körtéből, s még valami itthon lévő egy-egy db gyümölcsből -ami szintén már csak maradéknak számít- valami finomságot fogok kitalálni. Már előre félek a holnapi "degeszre" evészettől :))) - de majd egyszer megígérem, hogy fogyókúrázni is fogok :))))





6 megjegyzés:

  1. Nem semmi Viki amit itt osszehoztal:))))Ez egy nagyon finom kis ebed lesz holnapra,megyek hozzatok,addigra keszitsd el a gyumiset is:P

    VálaszTörlés
  2. Edó! de siess, mert nagyon megéhezünk mire ideérsz, de legalább a gyümik rendesen lehülnek:)))

    VálaszTörlés
  3. Jöhet ez a semmiség :-))) Hú de ráéheztem!

    Tűzhelynek adjál hideg zsíroldót! Brutális és csakis gumikesztyűvel, de egyszerűen csodát művel!

    VálaszTörlés
  4. Viki! vágjál belőle addig, amig el nem jön az ebédidő:)))
    Tüzhely megkapta a magáét, én meg a gumikesztyüt, no de nálam ha elindul a lavina, az nem áll ám meg csak úgy. Gyönyörüségesen kitakarítottam hideg zsiroldóval, csak éppen a rács maradt kim nert éppen csöngetett valaki. Na erre tettem ám ár a délutáni kenyeret:) húúúúú de megdícsértem magam. Ma már szagmentes vagyok/- leszek. Legalábbis remélem:))ha nem majd zuhany alá állok a ráccsal együtt:))

    VálaszTörlés
  5. Kérhetek én is egy szeletet? :) Nyami-nyami, ilyeneket nézni ebéd előtt....

    VálaszTörlés
  6. Ami, de gyorsan, mert még van egy kicsi:)) Ahogy fogy, annál finomabb a maradék:))

    VálaszTörlés