2010. február 22., hétfő

Fahéj és Méz - mint gyógyszer

Az elmúlt hetek nem csak jóságról, bőségról szóltak. Néha közbelépett egy-egy megfázás, sorozatos tüsszentések, s az ezzel járó kellemetlen állapot. A szintetikus Gyógyszerek nem mindíg segítenek, ezért már egyszer írtam a saját magam kúrálásáról, (A hagymatea kapcsán) ami óriási élmény számomra, mert eddig nem nagyon bíztam a házi praktikákban, de ez most nagyon bejött és rengeteg pozitív visszajelzést is kaptam hasonló helyzetben lévőkből, fórumokon és e-mail-ben is.

Most egy újabb felfedezés -amiről már sokszor beszélgettünk FÓRUM-TÁRSAMMAL: BELLÁVAL - s ez a FAHÉJ ÉS MÉZ: mint gyógyszer kegyetlenül felizgatta a fantáziám és rengeteget utána olvastam interneten is. A tapasztalat megdöbbentő volt számomra, hogy mi mindenre van jó hatással együttfogyasztásuk. Másik FÓRUMTÁRSAM: YLDYCO! pedig megtoldotta, kibővítette a zöldteával (nem mondta el, de már sejtem, hogy itt már a karcsúságot is belevettük a reggeli és esti fogyasztásban! Bár igy lenne!) - no de majd Ő reagál rá, ha így is gondolta.
Én nem is szaporítanám a szót a fahéj és méz gyógyító hatásáról, megtette ezt már helyettem sok-sok ember az interneten. Ha kiváncsi vagy a két finomság gyógyító hatásáról: ITT ELOLVASHATOD.
Inkább képekben bemutatom, hogyan is néz ki ez a gyógyító finomság. Tényleg finom, s ha minden igaz, akkor még (de ezt csak halkan merem megjegyezni, mert még nem tapasztaltam: fogyni is lehet tőle) Az biztos, hogy nagyon sok problémára megoldást kínál. Én pedig megpróbálok hinni benne, mint a hagyma-teába, mert az is nagyon sokat segített.
A legtöbb betegségre, egészség megőrzésre -olvasásaim során- arra jutottam, hogy a legtöbb esetben az összetétel a következő, de érdemes elolvasni az ajánlott oldalt. 2:1 arányban kell elkeverni a mézet az őrölt fahéjat. (a méz javára)
Tehát: egy mérőedénybe először kimértem 3 adag őrölt fahéjat, majd ugyanabba az edénybe 6 adag mézet, s jól összekevertem. Ez, a kép bal oldalán lévő edényben jól látható milyen csodálatos állagú.
A mellette lévő hiteles mézes üvegben már a leforrázott zöld-tea vár arra, hogy a két pohárba megfelezzem (mivel ketten fogyasztjuk) és hozzáadagoljak 1 kanál összekevert mézes fahéjat. Az első benyomásom nagyon kellemes, mind ízében, mind zamatában. Bevallom rosszabbra számítottam, de nagyon kellemes ital, s ha az eredeti forrásanyagot elolvasva ez mind be is válik, akkor hamarosan az egészséges sürü vendég lesz nálunk, mi pedig kevesebbet fogunk a patikákba járni :) :)
Azt azért szeretném megjegyezni, hogy mézet eddig is kifejezetten ISMERT MÉHÉSZ-től vásároltam. A képen látható üveg is bizonyítja, ha vásárolni akarsz, akkor az igazi méhészek már csak ilyen üvegben árulhatják portékáikat. Ez a biztosíték nekünk vásárlóknak is, de a méhésznek is az eredetiségre. Nagyon nem bízom az áruházi üvegek tartalmában.



12 megjegyzés:

  1. Viki!
    Rájöttél a titkomra, gratulálok! Gondoltam kihasználom ezt a varázsitalt amennyire csak tudom, ha még fogyok is tőle...... hát........

    VálaszTörlés
  2. Ildikó, de ugye nem baj? Tudod, hogy én is mennyire megörültem neki, amikor kutattam utána a neten? Hozzá is fogtunk, s ráadásul még izlik is:))

    VálaszTörlés
  3. Dehogy baj, csak vicceltem.... Tudod én már csak ilyen vagyok! Nálam adott volt már évek óta a reggeli és esti zöldtea, csak eddig üresen ittam, de gondoltam ha a méz és fahéj páros csodaszer, hát teszek bele... A fogyasztó hatása csak ráadás, már ha igaz a dolog...

    VálaszTörlés
  4. Ildikó, ha kb 2 hónap mulva nem vesszük észre egymást a főucccccccán, akkor tuti sikeres vót a fogyókura is :)))) Főleg, ha gyalog indulunk a két iránybúúúúl:))

    VálaszTörlés
  5. Jó lehet a keverék. Én a zöld teát minden nélkül iszom. Amúgy szerintem a ceyloni organikus a legjobb.
    Nem filteres!

    VálaszTörlés
  6. Mary! Jó is finom is. S szinte nem akarom elhinni, hogy a délutáni kávé sem hiányzott egyáltalán. Nekem most csak filteres zöldteám volt itthon. Te hol veszed? Bio boltban?

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Én eleve méhésztől veszem a mézet, így biztos, hogy nemáruházi pancsot kapok. Én a kávémat is mézzel iszom.

    VálaszTörlés
  8. Mi is termelőtől vesszük a mézet!

    VálaszTörlés
  9. Szia Viki! Bevállt a méz és fahéj keveréke a fogyáshoz?

    VálaszTörlés
  10. szia szeretném meg tudni az arányokat miből mennyi kell és csak zőld teával fogyasztható

    VálaszTörlés
  11. Szia Névtelen !

    Ha egy adagnak 1 evőkanalat veszünk, akkor
    2 evőkanál méz
    1 evőkanál fahéj
    Ebből a keverékből 1 teáskanállal teszel bele egy csésze teába, elkavarod
    és elfogyasztod.
    Nem feltétlenül fontos, hogy zöld tea legyen.

    Nézd csak meg a legfölső képet !!!! ott vannak rajta az ajáronyok.
    A bal oldali pohárban a méz és fahéj keverék, míg a jobb oldali pohárban a tea.

    VálaszTörlés