2010. március 31., szerda

Brokkoli krémleves

Már korábban elhatároztam, hogy kedvenc gasztrobloggereim felkeresem és a nekem tetsző -általuk elkészített ételeket- én is kipróbálom. Vali konyhájában már nagy sikerrel jártam, amikor a sült túrótortáját elkészítettem nagy örömünkre. Most Mónikára esett a választásom. Márcsak azért is, mert a mai napunk nagyon is zsúfolt volt és egy nagyon hamar elkészíthető ebédre volt szükségem. Második fogásunk adott volt, így csak a levest kellett ki/- illetve megtalálnom. Mónika brokkoli krémlevesét készítettem el, minden változtatás nélkül és én mondom, hogy nagyon finomra sikeredett, igaz, hogy pici változtatást eszközöltem, mert húslevesem nem volt a közelben, igy húsleveskockával helyettesítettem. (nem szeretjük ugyan az előregyártott leveskockákat, de néha a szükség törvényt bont) Igy is nagyon finom lett.
Hozzávalók:
1 fej brokkoli (nem mértem, de kb fél kg-os lehetett)
2 húsleveskocka
pici fehér bors
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
frissen pirított kenyérkockákkal tálaltam. (Vigyázva a diétámra, én nem kértem a kenyérkockákat, báááár nagyon guszták voltak)
Elkészítése:
1 liter vizbe beletettem a két husleveskockát, majd felforraltam, s utána puhára főztem benne a brokkolit. Botmixerrel pürésítettem. Az 1 evőkanál étkezési keményítőt habverővel elkevertem a tejszínben és állandó kevergetés mellett belecsúrgattam a pépesített brokkoliba.
Tálaláskor a pirított kenyérkockák különös illatot (férjemnek finom ízeket) adtak. Én megelégedtem a krémlevessel, hiszen laktató is volt, na és a tejszín egy kicsit megdobta a kalóriát, de ma ennyit megengedhettem magamnak.
Reggelim: 5 dkg (2 nagyon vékony szelet) pulykasonka, 1 paradicsom, 1 evőkanál házi natúr krémsajt és 4 dkg kenyér.
Tízóraim ma elmaradt, mert nem voltunk itthon.
Uzsonnám egy pohár frissen facsart gyümölcslé, mig a
Vacsorám: 3 dkg tönkölybúzás kenyér vékonyan megkenve krémsajttal, s 1 pohár édesítőszerrel készített zöldtea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése