2010. március 24., szerda

Diétám - ebédre egy csirkecomb :)

Ugye milyen csalóka ? Mekkora adag ebéd ! - egy egész tányér tele van vele. Na de itt a látszat kérem szépen nagyon-nagyot csal. Ez mindössze a kistányérok legkisebbikje. Így kell "becsapni" magukat. El is dugtam a nagyobbik tányérokat, s még a kistányérok közül is azokat, amelyiknek egy centivel is meghaladja az átmérőjét az itt látottaknál :) :)
Ez mindösszesen
1 kisebb evőkanálnyi Chutney-édes-savanyú szósz (ennyi megengedett)
5 dkg basmati rizs
1 evőkanál zöldborsó (mindkettőt egyszerre, enyhén sós vizben 10 perc alatt kifőztem)
1 db csirkecomb (levesben, jó sok zöldséggel megfőzve), majd a levesből kiemelve -mikróban egy percre grillezve.
Amikor minden kész, tányérra (mondom a legkisebb kistánnyérra) rakva, finoman, jóízüen: vagy éppen undorral kellene?) elfogyasztva. (kifejezetten jólesett, merthogy még egy apróságot elfelejtettem, hogy minden étkezésnél a tányérom mellé rakom a pozitív gondolkodásom) !!!
Esküszöm, hogy elég is volt.
A levesben megfőtt zöldségeket a vacsorához fogom tálalni 5 dkg házi csúrgatott krémsajthoz, majd egy utóvacsoraként 2 dl frissen facsart gyümölcslét fogok elfogyasztani :-)
Húúúúúúúúú !!!! elfelejtettem a mérlegre állni, na de még nem késő, holnap ezt is megteszem, csak bírja el a terhelést :) :)

7 megjegyzés:

  1. Kitartást a sikeres fogyás érdekében!

    Aztán óvatosan azzal a tányér mellé tett pozitivitással!
    Nehogy egy éhes pillanatban azt is legyűrd! :-D

    VálaszTörlés
  2. Sok siket a diétához :)

    Noha az elején rizset nem igazán kéne enni ;)

    VálaszTörlés
  3. Bámulatos! De tiszta pszichológia, szuper! Végül is a tányér totál tele, más kérdés, mekkorka a tányér :-)

    Kitartás, hajrá!

    Mérleg reggel, üres gyomorral! És inkább centikkel mérj, sokkal látványosabb és ösztönzőbb, míg az aljas mérleg hajlamos itt-ott stagnálni :-)

    VálaszTörlés
  4. Táskaborításra hívtak én meg téged :)

    VálaszTörlés
  5. Jókaja! Jhjaaa! majd óvatos leszek :)

    Bianka! ez nem éppen a klasszikus értelemben vett fogyókúra, ennek más a célja :) Te is olyan vagy mán mint az orvosom, aki a napi 1 szám cigarettám elszivásához (ami a napi kávém mellé nekem kell!) annyit jegyzett meg: szokjak le a dohányzásról :)

    Na de arról az egyről ???? kérdeztem én :-)

    Te meg arról a valójában előre kimér 1 dkg rizsről akarsz lebeszélni :) :)

    Chef Viki! ÓÓ köszi ! először is nem volt elem a mérlegbe, meg egyébként is sürün járok egy dupla W-vel kezdődő kishelyiségbe, s ha ezután állok mérlegre, naná, hogy kevesebbet mutat :) Igy aztán megfogadom a tanácsod: elővettem a centit :) :)

    VálaszTörlés
  6. Bianka! ahhhhjaaaaaj, ha az én táskám kiborúúúúl :) de megyek, köszönöm :))

    VálaszTörlés
  7. Bianka! Ugyan már ! Akkor légyszi megismerni engem. Én vagyok az, akit nem lehet megsérteni :):) Sőőőőőt ! - elképzelhető, itt nem nagyon jön le, de én egy humoros vénasszony vagyok :) :) de majd fijjjjatalodom ám, remélem.
    Az a cigi meg egyszerüen kell és kész, punk tum. Én még a dokinak is bevallom, hogy a kávémhoz kell egy szál. Megkérdezte minek? NEMTOM -- de jóóóóóóó :):)

    VálaszTörlés