2010. február 22., hétfő

Tejfölös zöldbableves füstölt baromfivirslivel

Jaj, de nagyon szeretjük. Ezt a leves úgy készítem, mint a frankfurti levest, csak kelkáposzta helyett sárga hüvelyü zöldbabot főzök bele. Imádjuk.
Hozzávalók
0,5 kg zöldbab
3 nagyobb krumpli apró kockára vágva
3 szál sárgarépa karikára vágva
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só - ízlés szerint
Ezeket mind felteszem egy lábasba annyi vizzel, hogy jól ellepje, s hagyom hogy jól megpuhuljon.
1 evőkanál olajon
1 evőkanál liszttel világos rántást készítek, félrehuzom és
1 mk piros füszerpaprikát elkeverek benne. Utána
3 dl tejföllel föllazítom.

4 pár füstölt baromfi virslit felkarikázok, beleteszem a fővő levesbe, s amikor ujra forrni kezd, szürőn keresztül belekeverem a világos (paprikás) rántást.
Egyet forr és már tálalható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése