2010. február 28., vasárnap

Rántott pipi sütőzacsiban

Egyik fórumon elég sokat beszélgettünk a mai zür-zavaros -munkával teli- napunkról, s arról, hogy egyáltalán nem sok időm volt az ebéddel foglalkozni. Csak azért tettem föl ezt a fotót, mert még én sem sütöttem rántottcsirkét sütőzacskóban, de amint a tények bizonyítják: müködik.
Annak rendje módja szerint bepaniroztam a husokat, tojás, liszt, zsemlemorzs, majd félretettem őket, s ugy ahogy voltak -mondom: időhiányában- ott is maradtak. Kicsit megszikkadtak, de az idő is sürgetett, hogy az ebéd végre elkészüljön, mert csak úgy majdnem féllábon állva kapkodtuk be a fincsi falatokat.
Tehát: A bepanirozott husikat, amelyek már legalább 2 órát álltak bundában és kicsit meg is szikkadtak, (szerintem ez igy volt jó) egy olajba mártott szilikonecsettel bekentem mindkét oldaláról. Beleraktam a sütőzacskóba, amelynek mindkét végét jócskát bekötöttem. A zacskó tetejét jó pár helyen beszurkáltam. A sütőt bekapcsoltam 200 fokra, de már 5 perc melegités után be is tettem a husokat. Kb 20-25 perc alatt készre sültek.
Az, hogy a sütő aljában egy edényben még egy kis viz is volt, hozzájárult-e ahhoz, hogy a husok finom puhák, mig a panir finom ropogós lett, azt nem tudom. Akkor vettem észre, hogy a vizes edény a sütőben volt, amikor már kivettem a kész husokat.
Krumplipürével és őszibarackkal tálaltam. Végülis egy nagyon finom ebéd kerekedett.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki látszik, hogy finom!

    VálaszTörlés
  2. Ezt én is kipróbálom!!!!!!!!!! Milyen jó dolog ez a Zümm, reggel azonnal láttam, hogy feltetted a blogodra...

    VálaszTörlés
  3. Mary, Yldyco ! tényleg fincsi volt. Reggel kérdeztem zuramat mi legyen a mai ebéd? válasz: ami tegnap volt. Hát igen, csakhogy tegnap megettük az egészet :)))

    Yldyco - még valójában nem volt időm átnézni a ZÜMI-t de ma -ha minden igaz- még talám időm is lesz ilyesmire!
    Szerintem a husinak kell a panirban várakozási idő -szikkadás- és utána áthuzás olajjal.

    VálaszTörlés
  4. Örömmel látom, hogy Robika is felkerült a fényképre. Hát már itt volt az ideje...

    VálaszTörlés
  5. A sütőzacskós verziót még nem hallottam! Csak a sütőpapíron sütést - sütőben!

    Ahogy elnézegetem, tuti szuper a módszer :-)

    VálaszTörlés
  6. Shef Viki! Tudpd: a szükség törvényt bont. Idő egy szál se, de kaja jó legyen :)) Sütőpapiron én is sütöttem már, de nem azon kiszáradt.

    Belly! tegnap tényleg csak ennyi időm volt, hogy mindent a zacskóra bizzak. Megdicsértem a zacsit :))

    VálaszTörlés
  7. Yldyco! itt jobbra lenn is láthatod, éppen, mint "szerelő" büvöli a karácsonyi ajándékát:))

    VálaszTörlés
  8. Jó ötlet, én in kipróbálom....

    VálaszTörlés
  9. Szia!:)

    Itt is megtaláltalak.
    Kitettem a konyhád linkjét nálam.
    Te is kitehetsz:
    http://anitavarazskonyhaja.blogspot.com/

    Biztos emlékszel rám!

    Pusszillak!:D

    VálaszTörlés
  10. Pedke! csak biztatni tudlak :) ha az időhiány nem jön közbe, talán soha sem jövök rá a titok nyitjára :))

    VálaszTörlés
  11. Anita! Neked külön örülök, Hát hogyne emlékeznék Rád, s oly sokszor juttok eszembe. "rohanok" Hozzád.

    VálaszTörlés