Egyik fórumon elég sokat beszélgettünk a mai zür-zavaros -munkával teli- napunkról, s arról, hogy egyáltalán nem sok időm volt az ebéddel foglalkozni. Csak azért tettem föl ezt a fotót, mert még én sem sütöttem rántottcsirkét sütőzacskóban, de amint a tények bizonyítják: müködik.
Annak rendje módja szerint bepaniroztam a husokat, tojás, liszt, zsemlemorzs, majd félretettem őket, s ugy ahogy voltak -mondom: időhiányában- ott is maradtak. Kicsit megszikkadtak, de az idő is sürgetett, hogy az ebéd végre elkészüljön, mert csak úgy majdnem féllábon állva kapkodtuk be a fincsi falatokat.
Tehát: A bepanirozott husikat, amelyek már legalább 2 órát álltak bundában és kicsit meg is szikkadtak, (szerintem ez igy volt jó) egy olajba mártott szilikonecsettel bekentem mindkét oldaláról. Beleraktam a sütőzacskóba, amelynek mindkét végét jócskát bekötöttem. A zacskó tetejét jó pár helyen beszurkáltam. A sütőt bekapcsoltam 200 fokra, de már 5 perc melegités után be is tettem a husokat. Kb 20-25 perc alatt készre sültek.
Az, hogy a sütő aljában egy edényben még egy kis viz is volt, hozzájárult-e ahhoz, hogy a husok finom puhák, mig a panir finom ropogós lett, azt nem tudom. Akkor vettem észre, hogy a vizes edény a sütőben volt, amikor már kivettem a kész husokat.
Krumplipürével és őszibarackkal tálaltam. Végülis egy nagyon finom ebéd kerekedett.
Nagyon jól néz ki látszik, hogy finom!
VálaszTörlésEzt én is kipróbálom!!!!!!!!!! Milyen jó dolog ez a Zümm, reggel azonnal láttam, hogy feltetted a blogodra...
VálaszTörlésMary, Yldyco ! tényleg fincsi volt. Reggel kérdeztem zuramat mi legyen a mai ebéd? válasz: ami tegnap volt. Hát igen, csakhogy tegnap megettük az egészet :)))
VálaszTörlésYldyco - még valójában nem volt időm átnézni a ZÜMI-t de ma -ha minden igaz- még talám időm is lesz ilyesmire!
Szerintem a husinak kell a panirban várakozási idő -szikkadás- és utána áthuzás olajjal.
Örömmel látom, hogy Robika is felkerült a fényképre. Hát már itt volt az ideje...
VálaszTörlésA sütőzacskós verziót még nem hallottam! Csak a sütőpapíron sütést - sütőben!
VálaszTörlésAhogy elnézegetem, tuti szuper a módszer :-)
Nagyon szuper a módszer!
VálaszTörlésShef Viki! Tudpd: a szükség törvényt bont. Idő egy szál se, de kaja jó legyen :)) Sütőpapiron én is sütöttem már, de nem azon kiszáradt.
VálaszTörlésBelly! tegnap tényleg csak ennyi időm volt, hogy mindent a zacskóra bizzak. Megdicsértem a zacsit :))
Yldyco! itt jobbra lenn is láthatod, éppen, mint "szerelő" büvöli a karácsonyi ajándékát:))
VálaszTörlésJó ötlet, én in kipróbálom....
VálaszTörlésSzia!:)
VálaszTörlésItt is megtaláltalak.
Kitettem a konyhád linkjét nálam.
Te is kitehetsz:
http://anitavarazskonyhaja.blogspot.com/
Biztos emlékszel rám!
Pusszillak!:D
Pedke! csak biztatni tudlak :) ha az időhiány nem jön közbe, talán soha sem jövök rá a titok nyitjára :))
VálaszTörlésAnita! Neked külön örülök, Hát hogyne emlékeznék Rád, s oly sokszor juttok eszembe. "rohanok" Hozzád.
VálaszTörlés