2010. február 27., szombat

Nekem is sikerült - Szegedi Kifli

No csakhogy eddig is eljutottam, s elmondhatom: Nekem is sikerült, de még mennyire hogy sikerüüüüült. Igy van az, és milyen csodálatos, ha az ember lányának már nem kell azon gondolkodnia, hogy mit és hogyan?
Ez a kifli valami fantasztikus. Eredeti hozzávalóit, - miután semmit sem változtattam a recepten- értelmi szerzőjénél ITT OLVASHATOD
Illetve kevéske kis helyesbítést mégis csak kell eszközölnöm. Amikor mindent belepakoltam a dagasztó masinámba és szegénykém keverte, kavarta, dagasztotta, valahogy úgy éreztem, mintha a tészta egy kicsit kemény lenne. Ezért gyorsan még hozzáadtam e jó nagy evőkanál tejfölt. Elképzelhető, hogy nem is kellett volna, de nem is rontott rajta semmit.
Az én férjem egy nagyon hálás fogyasztóm, mindent -akár többször is- megköszön, megdícsér, de ezt a kiflit azt hiszem az egekig magasztalta. Remélem a gyerekeim ma már nem ülnek a számítógép előtt, mert lelövöm a poént, ugyanis, holnap ők is kapnak belőle :))) Már előre tudom, hogy ismételni kell. (de fogom is) Nagyon-nagyon egyszerü, és nagyszerü, na és hát nem beszélve arról, hogy kimondhatatlanúl finom. Csak úgy mosolyognak az arcomba, én meg rájuk...........



9 megjegyzés:

  1. Csodálatosak a kiflik. Vacsorára csináltad vagy reggelire? Mennyi idő amíg elkészül?

    VálaszTörlés
  2. Yldyco! vacsorára szántam, de jóllaktunk a gyümissel. Ennek a kiflinek semmi baja sem lesz lesz holnapig olyan az állaga. Mennyi idő? Nem is tudom, mert közben kenyeret is sütöttem. Szerintem 20 perc dagasztás, utána duplájára kelesztés nyujtás, tekerés nem sok idő, aztán kb 20 perc mulva mehet a sütőbe és nekem éppen 20 perc alatt sült ilyen gyönyörüre. Legközelebb úgy fogom késziteni, hogy este megcsinálom egészen a tepsire rakásig, beteszem a hütőbe és reggel irány a sütő.

    VálaszTörlés
  3. Na ez lett volna a következő kérdésem, hogy hűtőben aludhat-e egy éjszakát, hogy reggelre friss, ropogós legyen. De megelőztél, a kérdés feltevése előtt már válaszoltál is. Köszi.

    VálaszTörlés
  4. Nyugodtan aludhat. Legközelebb én is igy csinálom. Ma nagyon összehoztam mindent, jól belemásztam a sürüjébe. Te Yldyco! ennek a kiflinek olyan íze van, hogy el sem tudom mondani, pedig már elég sok kiflisütésen túl vagyok:))

    VálaszTörlés
  5. Vikikém gyönyörűek lettek!

    VálaszTörlés
  6. Jucy! Köszönöm, és finomak is!

    VálaszTörlés
  7. Hát, ezek tényleg gyönyörűséges darabok lettek! Hu, milyen régen nem voltam nálad, nagyon termékeny heted volt! Gratulálok!:)

    VálaszTörlés
  8. Szepyke! köszönöm. Biztos azért nem jöttél, mert sejtetted, hogy itt aztán most hízni lehet:)) Én voltam Nálad, de ott is ragadtam egy jó ideig:))

    VálaszTörlés