2011. január 18., kedd

Rántott hús a fagyasztóból a sütőig, majd a tányérra :)


Mai ebédünk egy egyszerü rántottszelet csirkemellből. Már többször írtam, említettem, hogy nálunk a baromfi mellehúsát valahogy senki sem szereti, ezért aztán vagy bepanírozom őket - amelyek aztán a fagyasztóban landolnak és várnak a felhasználásig - vagy esetleg ledarálom, s csak egy egyszerü fasírozolttat,vagy   stefánia szeletet készítek belőlük. Ma ez is, és az is készült, de a stefániáról majd egy másik posztban.

Általában a baromfi mellehúsokat szeletekre vágom, klopfolom, besózom, majd panírozom.  A bepanírozott szeleteket folpack-al elválasztva rakom egymásra, majd egy jól záródó zacskóba vagy dobozba és mennek a fagyasztóba. Aztán amikor szükség van rá, akkor csak kiveszek 1-1 szeletet,
olajjal bespriccelem, sütőzacskóba teszem és a villanysütőben 10-15-20 perc alatt megsütöm.
A sütési idő függ attól, hogy milyen húsból készül és  vékony vagy vastag-e a szelet.
Petrezselymes krumpli és szilvabefőt volt a köret.

20 megjegyzés:

  1. Viki, jol ertem, sutoben sutod a rantott husit? Nincs olajszag, meg frocsogo olaj utani takaritas??? Ez nagyon szuper! Ugye frissen panirozattal is mehet?

    VálaszTörlés
  2. Eri !!

    Bizony, bizony, Én minden rántott husit a sütőben (sütőzacskóban) sütök. Van egy klassz kis olajszóróm, spriccelőm, ezzel egy lehelletnyit bespricelem és mennek is a sütőzacsiba, majd a sütőbe.

    Ezért EGYSZERÜ KONYHA az én konyhám neve :))) na meg azért is, mert vagy 45 éve kinlódom az epe dolgaimmal még akkor is, ha már nincs meg, s ezt dolgoztam ki az évek alatt, mint diétát. Nem kell azért nekem lemondani ilyesmikről is, mert egy epe beleszól/- hatna az életembe :))))

    Van egy pár rántott husim fönn a blogon, mind, mind sütőben és zacsiban sülnek.

    VálaszTörlés
  3. Ja persze, a frissen panirozott is mehet,de ahhoz azt ajánlom, hogy egy kevés időre -sütés előtt- tedd ve a fagyóba- igy jobban összeáll. Ilyenkor fagyóba rakás előtt spriccelem olajjal.

    VálaszTörlés
  4. Viki, látom, van mire használni a zsemlemorzsát:))
    Ilyen előpanírozott husi nekem is van a mélyhűtőben, ha gyorsan kell kaja, akkor jól jön;)

    VálaszTörlés
  5. Már az előpanírozás is nagy ötlet. tetszik :)

    VálaszTörlés
  6. Mint mindig jó ötlet és guszta ebéd!:)

    VálaszTörlés
  7. Viki, inkabb EGYSZERÜ,DE NAGYSZERÜ a konyhad! :)

    VálaszTörlés
  8. Viki ez nagyon jó dolog tényleg,legközelebbi rántott húsnál ki fogom próbálni,köszönjük a remek ötletet!:-)

    VálaszTörlés
  9. Ma is szívesen ebédeltem volna nálad. Én is a sütőbe sütöm meg a rántott húst, de eddig nem fagyasztottam le előtte, de jó ötlet kifogom próbálni.

    Ismerős az epés sztorid, nekem sincs már meg, mégis sokat szenvedek miatta.:(

    VálaszTörlés
  10. Hűű ez a sütőzacsis ötlet nagyon jó! És egy zacsiba hány db fér bele? mert gondolom a panír végett egymáshoz nem érhetnek?
    Így még nem sütöttem rántott húst, de mindenképp kipróbálom

    VálaszTörlés
  11. Kata! Bizony van ám, én át szoktam szitálni,(a majdnem lisztes morzsás husi az enyém, a másik a család többi tagjáé), mert a nyomi epehelyem még ezzel sem akar barátságban lenni.

    VálaszTörlés
  12. Bianka! Tudod egy "öregháiasszony" már nem tölt időtlen időket a konyhában, legalábbis én igy képzele. Inkább áldozok rá egy jó kis időt és egy csomót előpanírozok, aztán amikor előveszem sütni, akkor már szinte félórás ebédek készülnek.

    VálaszTörlés
  13. Mary ! Igen, azt hiszem, s nem beszlve az időmegtakarításról.

    VálaszTörlés
  14. Eri! Ez megtiszteltetés nekem :)) - köszönöm.

    Ditta ! Én más sok-sok éve így készítem. Rákényszerített az epedolog, de még finom is és olcsóbba előállítható is, és még olajszag sincs :))

    VálaszTörlés
  15. Gizi ! Az idő nagy úr ! én meg szeretek vele jól bánni.

    Jajjjjj epebaj, nekem több mint 30 évig keresték mir megtalálták. Mütét után 2 évig minden nagyon szép és minden nagyon jó volt, de mára már minden a régi sajnos. Képes vagyok még a színektől is begörcsölni. :((( grrrr de nem szeressssem...

    VálaszTörlés
  16. Patrícia ! Hogy hány db fér el a zacsiba ? Én nem zacskót veszek, hanem a TESCO-ban szoktam kapni olyan fóliát, ami méterre van, s ebből éppen annyit vágok, amennyire szükségem van. Vághatsz tepsi hosszúságút is, csak arra kell vigyázni, hogy még a tepsin túl érjen annyival, hogy jól zárható legyen. Lényeges, hogy a bepanírozott husit be kell spriccelni olajjal, de csak nagyon kevéssel. Erre jó szolgálatot tesz egy olajszóró. Nekem már közel 10 éve megvan, de nem olyan régen ugyanezt a LIDL-ben láttam, s azt hiszm olyan kb 1000 Ft körül volt. Palacsinta alá is csak egy nyomást szoktam használni.

    Próbáld ki megéri, olajfelhasználásod tizedére csökken az biztos, s még egészséges is.

    VálaszTörlés
  17. Szia!
    2 kérdésem lenne:
    A sütőzacsit be kell szurkálni ebben az esetben is?
    A sütőt elő kell melegíteni? Hány fok kell legyen a sütőben?
    És így zacskóban tényleg ropógos lesz?
    Én zabpelyhet daráltam le panírnak, kíváncsi leszek rá..

    VálaszTörlés
  18. Kedves Névtelen!
    Nagyon vékony tűvel egy pár helyen (a zacskó fölső részénél) beszurkálom. A sütőt maximumon kb 10 percig előmelegítem. (nálam ez 250 fok). Az én sütőm elég alacsony fokon nagyon jól süt, ezért én sütéskor leveszem a hőfokot 180-200 fokra.
    Viszont a Te sütődet Te ismered. Általában annyi hőfok elég az így sült húshoz, mint amikor egy lezárt edényben egyéb más húst sütünk.
    Arra figyelj, hogy az első sütésnél inkább figyeld az ablakon keresztül, hogy viselkedik a husi. Ha már gyöngyözik rajta a ráspriccelt olaj, akkor lejjebb is veheted a hőfokot.
    Ki kell tapasztalni.
    Tényleg ropogós lesz !!!!
    Zabpehellyel még nem próbáltam.

    VálaszTörlés
  19. Kedves Viki!
    Nagyon tetszik az ötleted ki fogom próbálni. Vajon működik ez egy légkeveréses-halogén sütőben is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ági! Természetesen működik a légkeverésesben is. Nekem is volt ilyen masinám valamikor ősrégen, s bizony kipróbáltam. A hússzeleteket, ha a fagyasztóból kiveszed - de a frisseket is- egy olajos ecsettel húzd át és már mehetnek is a sütőbe, vagy a tepsibe. Sok sikert.

      Törlés