2017. október 27., péntek

"Enni adok – Enni kapok" ételdobozt helyeztek el Szarvason

Egy nemes mozgalom indult útjára Magyarországon: Enni adok - Enni kapok! Szarvason is elhelyezték az ételdobozt, ahova bárki betehet és akinek szüksége van rá kivehet az oda elhelyezett ételekből. 
Ez a fotó Szarvason készült. Klikk a képre és olvashatsz a mozgalomról. 


Téli időszakra nagyon sok gyümölcs-zöldségből készítünk vitamin dús inni valót. Az inni való mellett rengeteg szintén vitamin dús gyümölcshús készül, s egy hirtelen elgondolásból eszembe jutott, ha már elkészültünk a lével, akkor miért is ne hasznosítanánk azt a rengeteg gyümölcs húst. Lekvárként végezték üvegben! 

Úgy éreztem, hogy ennyivel én is hozzá járulok az ételdoboz megtöltéséhez. Mert vitaminból -főleg a téli és influenzás időszakokban soha sem elég- főleg azoknak is juthat belőle, akik mindezeket a vitaminomat megvásárolni nem tudják. 

Így készült el 64 üveg (bébiételes) lekvár, amit majd a szervezők a hétvégén elvisznek és naponta raknak az ételdobozba a mi szerény kis adományunkból. 50 üveggel ajánlottunk fel. (magunknak meghagytunk 12 kis üveggel) Kettő üveg pedig olyan szerencsétlenül járt, hogy az egyik felborult :) na ezt el is kóstolgattuk. A másiknak pedig olyan rongyos volt a "ruhája" hogy még fotózni is mulatságos volt. Na ilyet nem adunk ki a kezünkből. De gondolom, hogy annak az 50 üvegnek is fognak örülni. 

A fotók, a teljesség igénye nélkül nagyjából bemutatják, hogy milyen zöldség-gyümölcsből készült az üvegbe zárt finomság. Persze utólag rájöttem, hogy még sok minden lemaradt, nem került fotózásra, de nem lehetett lekvárt is főzni, meg fotózni is egyszerre. 

Köszönetet mondok a férjemnek is, mert egész napját rááldozta, és segített. Nélküle nem készültem volna el reggeltől, estig. 


Ez a pár üveg maradt nekünk, hogy mi is megkóstolhassuk. 


Ez a két szerencsétlenül járt pedig maradt kóstolgatónak :) bár a jobboldali éppen a ruházata miatt nem mutatkozhat :) 

A lekvárkészítés megelőzően lékészítés volt, amit a következő posztban fogok megosztani. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése