2017. október 21., szombat

Csőröge fánk - minden mentesAz úgy volt, hogy jöttek a csirkék ☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝ s persze majdnem hogy váratlanul. Na de komolyan, most  mi köze van a csirkéknek a csőrögéhez? - hát csak annyi, hogy ha már egyszer  a szabadidőt nem főzéssel, hanem csirke bontással kell tölteni, akkor ki kell találni egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető ételféleséget. No így került sor a  Szafi fánkjaira, ami átsegített az éhenhaláson bennünket :) De folytatnám egy kicsit a csirkékkel. Amikor megérkezik 10 db házi kapirgálós, s még azt sem tudod eldönteni, hogy milyen nap van? ................. hát akkor vagyok én igazán bajban, de úgy még soha sem volt, hogy valahogy ne lett volna. 
A pipiket szépen sorjában felbontottuk, részeiket becsomagoltuk, de a melleket -miután mi nem igazán szeretjük, mert nagyon száraznak találjuk- azt külön kezeltük. Először is filéztük, majd a filéket ledaráltuk. Lett is komoly 5 kg darált csirkemell. Na ebből készül majd egy isteni finom kolbász. Így ni! :) 


A fánk receptjét nem írnám le, mert nagyon sok helyt foglal, de ha IDE kattintunk, máris olvashatjuk a fantasztikus minden mentes csőröge fánk receptjét. Isteni finom! S akkor a csirkemellek filézése után még mindig gond volt, mi is  legyen a csontokkal, s a rajta maradt kis húsfalatokkal?  Fagyasztóba nem akartam tenni, mert a csontok ne foglalják a helyet. 
Nos ebből lett két kukta húsleves, amiből tisztességesen megebédeltünk. Ezen túl még 10 üveg húslét (későbbi felhasználásra) hőkezeltem. Jó ideig nem lesz gond, ha csak le kell emelni egy üveget a polcról, befőzni egy kis csiga tésztát és máris lehet ebédelni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése