Az úgy volt, hogy jöttek a csirkék
☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝ s persze majdnem hogy váratlanul. Na de komolyan, most mi köze van
a csirkéknek a csőrögéhez? - hát csak annyi, hogy ha már egyszer a szabadidőt
nem főzéssel, hanem csirke bontással kell tölteni, akkor ki kell találni egy
nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető ételféleséget. No így került sor a
Szafi fánkjaira, ami átsegített az éhenhaláson bennünket :) De folytatnám
egy kicsit a csirkékkel. Amikor megérkezik 10 db házi kapirgálós, s még azt sem
tudod eldönteni, hogy milyen nap van? ................. hát akkor vagyok én
igazán bajban, de úgy még soha sem volt, hogy valahogy ne lett volna.
A pipiket szépen sorjában felbontottuk,
részeiket becsomagoltuk, de a melleket -miután mi nem igazán szeretjük, mert
nagyon száraznak találjuk- azt külön kezeltük. Először is filéztük, majd a
filéket ledaráltuk. Lett is komoly 5 kg darált csirkemell. Na ebből készül majd
egy isteni finom kolbász. Így
ni! :)
A fánk receptjét nem írnám le, mert nagyon sok helyt foglal, de ha IDE
kattintunk, máris olvashatjuk a fantasztikus minden mentes csőröge fánk
receptjét. Isteni finom!
S akkor a
csirkemellek filézése után még mindig gond volt, mi is legyen a csontokkal, s a
rajta maradt kis húsfalatokkal? Fagyasztóba nem akartam tenni, mert a csontok
ne foglalják a helyet.
Nos ebből lett
két kukta húsleves, amiből tisztességesen megebédeltünk. Ezen túl még 10 üveg
húslét (későbbi felhasználásra) hőkezeltem. Jó ideig nem lesz gond, ha csak le
kell emelni egy üveget a polcról, befőzni egy kis csiga tésztát és máris lehet
ebédelni.
Szia kedves Viki, hogy készítetted a hőkezelt húslét?
VálaszTörlésKedves Melba! Minden készételt - ideértve az alapleveket is - 100 fok 180 percig kell hőkezelni. Befőző automatában.
Törlés