Pizza krém!
Tulajdonképpen
a házi ketchup és a pizza szósz összetevőinek keverékéből állítottam össze ezt
a pizza krémet, mert vagy a paradicsomot tartottam soknak, vagy a fűszereket
egyikben, másikban.
Igy aztán
saját ízlésünknek megfelelő összetevők kerültek a pizza krémbe.
2 fej óriási
fehér hagyma
2 nagy fej
fokhagyma
Kevés zsíradékon a két hagymafélét
dinszteljük.
Hozzá adjuk a következőket:
2 kg
paradicsom darabolva
1 kávéskanál
őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál
őrölt fekete bors
2 cm közepes
vastagságú reszelt gyömbér
1 kávéskanál
bazsalikom
1 kávéskanál
oregánó
1 teáskanál
chilli paprika krém (házi)
2 evőkanál
pritaminpaprika krém (házi) (ha nincs ilyen krémünk, akkor a kápia édes
paprikakrém is tökéletes, de ez is házi!
Ebből a
mennyiségből 21 db 220 ml-es üveg lett!
Az egészet
összefőzzük (nekem fél óra elég volt)
Botmixerrel
pürésítettem. Forrón üvegekbe raktam, 10 percre fejre állítottam és három nap száraz dunszt következett!
Ééééééés gyorsan elkészítettem egy pizza alapot, megkentem, megpakoltam minden földi jóval, kisütöttem, és jól megettük :)
Megjegyzés: Ha ehhez a mennyiséghez legalább 5 kg paradicsomot adunk, és több óráig főzzük, hogy sűrűsödjön, akkor házi ketchupként is nagy élvezettel fogyaszthatjuk. Természetesen a többi hozzávalót is kissé megemeljük.
Jöhetnek a Szafi féle pizzák, csigák, és a többi, amihez csak el tudjuk képzelni ezt a fajta krémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése