Babgulyás marhahússal ???? azáááááám, mert még mindíg tél van, és kell az energia :) A friss salátával még várnunk kell, mert nem lesz erőnk kiszedni a földből :) félre a tréfával, jöjjenek a hozzávalók és az elkészítés:
Egy bögrényi (kb 2 dl) száraz barna babot este beáztattam, s reggel folytattam az ebédfőzést.
Először is egy közepes (kb 4 liters lábasba vizet forraltam)
30 dkg marha lábszárat felkockáztam, a
zöldségeket (1 szál fehérrépa, 2 szál sárgarépa) felkarikáztam.
A majdnem forró vízbe raktam a kiáztatott babot és a marhahúskockákat, valamit egy jó nagy fej megtisztított fehérhagymát, a felkarikázott zöldségeket. Megsóztam, s még annyi vizet öntöttem rá, hogy éppen csak hogy ellepje. Fedővel letakartam és lassú főzés mellett kb egy óra alatt készre főtt. Az egész hagymát eltávolítottam a lábasból, s 1 evőkanálnyi lisztből olaj nélküli szárazrántást készítettem. (a lisztet világos sárgára pirítottam) Félrehuzva a kislábast, piros fúszerpaprikát tettem bele, majd vízzel felhigítottam és a leveshez adtam. Egy rottyanás és kész.
Csipetkével, vagy nagyon apró nokedlivel szoktam még dúsítani, de ez most elmaradt, mert így is elég sűrű volt. (Jaaaa!!! és nagyon fincsi) !
Tegnap az Anyukámnál én is ezt ettem!Szeretjük nagyon!:-)
VálaszTörlésNagyon guszta!:))
VálaszTörlésPedig milyen jó is lenne, ha már salátát ehetnénk...
VálaszTörlésMi pénteken végeztük ki a füstölt sonkának a csontjaival készült babfőzit.
VálaszTörlésez is guszta.
Meglepi vár rád nálam!:-)
VálaszTörlésFenséges, most meg tudnám enni
VálaszTörlésEzt mi is nagyon szeretjük!
VálaszTörlésVikuci,el is hiszem,hogy így is fincsi lehetett,nálunk is lesz szerintem a héten vagy jövő hét elején,most nagyon felizgattál,nagyon jól néz ki:-)
VálaszTörlésNelli! Akkor Ti is adtatok a fogyókurának ? :))
VálaszTörlésdinamika - köszönöm szépen !
VálaszTörléspanna, jövő héten + 20 fok lesz, vasárnap lehet szedni :))))
VálaszTörlés4Gyerek! ugye, hogy milyen fincsi ? :))
VálaszTörlésKriszta ! Röpülök............
VálaszTörlésBianka! Sajnálattal közlöm: elfogyott :))
VálaszTörlésMónika ! Csatlakozom újra :))
VálaszTörlésDittus ! én megenném holnap is, de nem maradt :)
VálaszTörlésNa ne este van és nincs bilagitom!!!!
VálaszTörlésHúúú, de kár hogy ilyen későn jöttem, így ma már nem tudom megkóstolni, mert akkor éjjel kergetni fognak az indiánom.:)))
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Én általában disznóhúsból készítem, de így is megbirkóznék vele.
Fú de jól néz ki! Bevállalnák egy tányérral!
VálaszTörlésRozi :))) sajnos nekem sincs, de azért egy jó nagy tányérral lecsúszott :))
VálaszTörlésGizi ! De jő vagy, Engem már nen tudnának az indiánok kergetni, mert megállnék, úgy fájnak a térdeim :))))))
VálaszTörlésMary ! Gyere, friss bucit is sütöttem mellé :)
VálaszTörlésHolnap ezt főzök hehe.
VálaszTörlés