2011. január 27., csütörtök

Túróstészta kakastaréjjal


Egyszerű konyha, egyszerű ebéd. No persze ez is két főre készült, de ketté is osztottuk, mert én kifejezetten sültszalonnával (kakastaréj) és tejföllel, míg az olalbordám csakis cukrot és tejfölt rak a túróstésztára. Hát nem tudom ki mire szavaz? Én nem adom a kakastaréjokat, nekem az kell !!

Elkészitése végtelen egyszerű:

4 tojásból, 40 dkg lisztből, pici sóval, 1 evőkanál olajjal - robot gép késes részével 1 perc alatt összegyúrtam a tésztát, majd elővettem a tésztanyújtó kézikészülékemet :)))) és most cssak a harmadik fokozatig engedtem át rajta a tésztát, tehát sokkal vastagabbra hagytam, mint amikor esetleg kockatésztát készítek,
A tészta egyharmadát sós, kicsit olajos vízben kifőztem. Ennek a vastagabbra hagyott tésztának több idő kell a fővéshez, de onnan tudjuk meg, hogy már megfőtt, amikor a tészták a lábasban feljönnek a víz felszínére. Ekkor már le lehet szűrni.
Egy nagyobb tálban a tésztát a túróval jól összekevertem, díszítésül mind a négy sarkában elhelyeztem a négy szelet szalonnából sült kakastaréjt, s a kakastaréjok közepébe egy-egy evőkanál tejfölt tettem.  Kakastaréj:  (négy szelet szalonnát bevagdostam, jénaiba rakva, mikróban kisütöttem) Azért jénaiban és azért mikróban sütöm, mert így nincs zsír és szalonna szag a lakásban és nem is fröcsköl sűlés közben.

13 megjegyzés:

  1. Egyértelműen ide a szalonnával!:)(is)

    VálaszTörlés
  2. Húúúú de megkívántam a szalonnás verziót :-)!!!

    VálaszTörlés
  3. Sült szalonna, naná, csak apró kockákra vágva. Nálam a túróscsusza: kisebbikemnek pucértészta:o), nagyobbikomnak fővés után összekeverve túróval-tejföllel, nekünk "felnőtteknek" sült szalonna és egyebek, majd be a sütőbe. Nem is olyan egyszerű egy csuszás nap, ugye?

    VálaszTörlés
  4. ginkó !!! Totál egyértelmü részemről is :))

    @ndre@ ! nekem is igy kedvencem :)

    Nöné ! én is apróra szoktam vágni, de ma ilyen napom volt :))

    S jóóóóóó sokat csinálok belőle, de annyit ám, hogy másnapra legalább egy tepsinyi maradjon és irány be a sütőbe, húúúúúúúú amikor annak az alja kicsit lepirúl ---- jajjj de imádom. :)))

    VálaszTörlés
  5. Viki!Nálunk pont fordítva van.Oldalborda szalonnásan szereti, én pedig cukrosan.:-)A lepirításban egyetértünk!:-)

    VálaszTörlés
  6. Ha tudnád, hogy a kedvenc ételem a túróstészta sok-sok szalonnával :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon ötletes a tálalás :)

    VálaszTörlés
  8. Nelli ! --- Ezért ilyen kerek a világ :)

    Bianka ! Legközelebb felezek Veled. Én még a szalonnát külön is nagyon szereteeeeem :))

    VálaszTörlés
  9. Zsiri ! IIIIIIgen, így lett változatos :)))

    VálaszTörlés
  10. Viki,én is kérnék szalonnát is meg tésztát is meg túrót is,úgy ahogy van az egészet:-)),jól néz ki maa:-))

    VálaszTörlés
  11. Én is, én is, de ez már elfogyott. Ma viszont egész nap túróztam

    VálaszTörlés
  12. Az az érdekes, hogy nekem hangulat kérdése, melyik variációt választom, de meg kell valljam, inkább én is a sós-szalonnás-tejfölös verziót szeretem. Iiiisteni!

    VálaszTörlés
  13. Lizaaaaannnnn !!!! húúúúú de örülök Neked. Hol voltál eddig elveszve ? Tudtam, hogy ezzel a kis túróshaluskával előcsalogatlak a "medvebarlangod"-ból :)

    Veled tartos sós ügyben :))

    VálaszTörlés