2011. január 11., kedd

Trópusi gyümölcsleves


Találtam egy dobozt a kamra polcán, amire az volt írva, hogy trópusi vegyes gyümölcsök, de hogy mit tartalmazott azt már nem lehetett megállapítani - kivülről, csak a cimkéjéről sejthettem, hogy mi lehet benne.
Felbontottam, s eldöntöttem: leves leszbelőle. Lett is, s méghozzá milyen fincsi !
A doboz tartalma: mandarin - kivi - dinnye (zöld és sárga) - ananász - szőlő -  Olyan érdekesen finom ízkavalkád volt, hogy nem volt kétséges, hogy lábasban végzi.
Az egész dobozzal beleöntöttem egy kisebb lábasba (kissé édeskés levével együtt), majd amikor elkezdett mozogni a víz - ekkor még nem forrt - 2 dl tejszínbe belekevertem 1 kiskanál étkezési keményitőt, majd ezzel sűrítettem be. Egy csipenyi só tettem még a vízbe. Egyéb, más füszer nem is kellett hozzá, mert maguk a gyümölcsök adták a kellemesen füszerezett ízvilágot.

Az a nagy kár, hogy már nem tudom, hogy hol vettem ezt a doboz gyümölcsöt :(((



5 megjegyzés:

  1. Vikikém,ez nagyon jó ötlet,kifogom próbálni,eleve imádjuk a gyümölcsöket,és a gyümölcslevest is,de hazai gyümölcsökből szoktam főzni,de kipróbálom ezt a verziót,Cba-Auchan,itt tuti lehet kapni:-))

    VálaszTörlés
  2. Viki nagyon guszta a levesed! :)

    VálaszTörlés
  3. Ditta ! Én sem tudtam mi lesz belőled, de végülis jól sikerült
    Auchan nálunk nincs, de akkor valószinü, hogy a CBA-ban járhattam egyszer valamikor :))) köszi az infót ! Utánanézek, mert tényleg fincsi és hamar kész van.

    VálaszTörlés
  4. Mary ! Köszi, fincsi is volt, meg olyan érdekes :))))

    VálaszTörlés
  5. Jujj, nagyon guszta! Olyan szép, friss, tavaszias színek! :)

    VálaszTörlés