2011. január 19., szerda

Muffin, aminek óriási hosszú neve is lehetne :))


Ennek a muffinak ez is lehetett volna a neve: Rumos-diós-meggyes-mandarinos-fehércsokis- meg még mittudoménmég mi :))))) Na de ekkora hosszú nevet nem adhatunk egy egyszerü, de annál finomabb muffinnak. Az én férjem eléggé édesszájú, s részére természetes, hogy mindíg talál valamit. Most elég sokat kellett várnia erre a kis csemegére. Lehet, hogy a kiéhezése hozta ki belőle többször is, hogy "ÓÓÓ ez isteni" !!! - tényleg az.  S általában, ami nagyon-nagyon ízlik neki, arra csak annyit szokott mondani: "Ebből ne egyetek, mert ez penészes" - először csak néztünk rá, de már megszoktuk, hogy így szeretné átmenteni magának az egészet, persze már kiismertük és ha Ő egyszer azt mondja, hogy valami "penészes" akkor mindenki megrohanja a süteményses tálat :))))


Hozzávalók és elkészítés: (a két fajta muffin között csak annyi a különbség, hogy az egyikbe csak meggyet, míg a másikba csak mandarin szeletet tettem. A fehércsokikocka ott virít mindegyikbe.


Azzal kezdtem, hogy a sütőt bekapcsoltam, s beállítottam 180 fokra. Mire a sütő felmelegszik, addig az alapanyagok összekeverve már a kapszlikban hevernek. Sütési ideje pedig csak 18-20 perc.

Hozzávalók:

15  dkg rétesliszt,
15 dkg finomliszt, 
10 dkg darált dió (én diópótlót használtam, mert ez volt itthon)
3 db tojás
1/2 dl rum (de összekeverés után még egy kicsit tettem hozzá)  
1  csomag sütőpor, 
2 eőkanál kristálycukor, (kisebb fajta evőkanál)
3 vaníliás cukor
csipet só,
3 nagy evőkanál tejföl,
1  dl olaj 

Az egészet egy olyan  edénybe raktam, amelyben össze is keverhettem. Egy pár mozdulat és máris kész volt.

2 db 12 db-os muffinsütőbe a kapszlikat beleraktam. (megjegyzem, hogy ezek olyan óriási kapszlik voltak, hogy elbírtak volna mégtöbb alapanyagot. Nem is számítottam rá, hogy ekkorára felnőnek benne)

A kész masszát belekanalaztam a kapszlikba. Az egyik 12 db-osba egyenként 2 szem meggyet, és a közepére egy kiskocka fehércsokit tettem, míg a másik 12 db-osba egyenként 1 mandarinszeletet és természetesen a fehércsoki kockát.

Amilyen kevéske massza volt a kapszlikba, megdöbbentően nagyok lettek a muffinok, ami persze nem baj. A fehércsoki nem olvad el teljesen a tésztában, hanem olyan kicsit krémessé válik, s ha egy kicsit kilátszik a tészta tetején, ott pedig egy picit megsül, megkeményszik, s ezáltal olyan izgalmas :))

12 megjegyzés:

  1. Abból a meggyesből kérek egyet :)

    VálaszTörlés
  2. Ezek a mindenes sütik mindig jók!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta és ötletes muffinok :)

    VálaszTörlés
  4. Viki mond meg a párodnak,hogy tényleg penészes a többi,és én érte megyek a többiért nehogy betegek legyetek tőle:-),gyönyörűek és isteniek:-)

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikusak!:) Én is megyek érte és viszem Tibit is!:)

    VálaszTörlés
  6. Jucy ! Nevetni fogsz én is azt hittem, hogy a meggyes a fincsibb :)) de vigyed :))

    Dia ! Igen, ezt már én is tapasztaltam. Mindentbelejókaja :)))

    Zsiri ! Köszönöm szépen :))

    VálaszTörlés
  7. Ditta ! Látom vetted a lapod, megmondtam neki, de azt mondja, hogy kézcsókját küldi Neked, és jobban vigyáz a gyomrodra, mint gondolnád :)))) Igy aztán ő eszi meg a "penészesebbjeit" :))))

    VálaszTörlés
  8. Bianka ! Köszi, de megyek Hozzád kutakodni, mert itt valami tényleg bűzlik ennél a muffinnál, amit eddig csak találgattam, de már valami dereng :))))

    VálaszTörlés
  9. Mary ! Gyertek, szívesen látlak Benneteket. Majd a jobbakat félreteszem :))

    VálaszTörlés