2011. január 28., péntek

Miért is érdemes gasztroblogot írni ????

Egy kis előszó:
Nem szoktam dicsekedni sem azzal, hogy gasztroblogot írok, sem azzal, hogy az erre fordított időmet honnan csípem el. Lényeg, hogy ettől függetlenül sok-sok e-mailt szoktam kapni, amiben megkérdeznek, érdeklődnek az én egyszerű konyhámból kikerülő ételek elkészítése után. Nagyon-nagyon jól esik egy-egy ilyen megkeresés, s úgy érzem, hogy eddig minden kérésnek eleget tudtam tenni, s néha igencsak hosszú leveleket  tudunk oda-vissza küldeni. Nagyon jó érzéssel tölt el, s néha el is gondolkodom azon, hogy nálam aztán semmi cifraságokat nem lehet találni az ételek elkészítésében, a hozzávalók összetételében.

Talán a világon a legegyszerűbb konyha az enyém.

Tegnap is kaptam egy e-mailt, aminek a szövege  nemcsak hogy meglepett, de elolvasva a könnyek is kicsordultak a szememből, s ez mindazért történt így, mert olyan valakitől kaptam, aki egy nagyon régi kedves jó barátom, egy ideje rendszeres olvasóm is, de nem is az Ő mondandóját szerette volna továbbitani......
Na de ne szaladjunk ennyire előre, mert akkor lelövöm a poént. Megkérdeztem a levél íróját, hogy úgy, ahogyan nekem a levelet küldte - minden változtatás nélkül feltehetem-e a blogra - ma megérkezett a válasz, hogy "Igen, mehet a dolog".

S akkor nézzük mit is kaptam ?!  .---- mert azért az nem mindegy, hogy egy ilyen levelet- megjegyzést kitől is kap az ember -




"Szia Viki!

Hűűű..., megint jártam kicsit szétnézni nálad.

De most nem is az éhenkórász csavi a lényeg. Anyukám kínlódik, mert már lassan mindent elfelejt. hiába no megöregedett. És nála már a kavinton sem segít. Mit főzzek?-Mit főzzek? Ezt hallottam sokáig és egyszer csak beugrott! Hühűűű gyere csak velem megmutatom a menüt akár egy évre előre!

És ide ültettem a gép elé. Hozzá kell, hogy tegyem 40 évig volt az Aranykacsa étterem főszakácsa....

El volt ájulva az oldaltól na meg a receptektől. Lassan nem fogok a gép elé kerülni ha így halad, mert azért kíváncsi ám de nagyon.

Szó szerint idézem: "Ez a nő irtózatosan tudhat főzni!"

Na nekem meg mint a blognál lenne egy kérdésem: Ehetek együtt a Robival??????  (Már csak azért, mert láttam a húslevesnél is, hogy ott a Robi, na meg a kaja és gondoltam kap ő is belőle) Hozzáteszem jó házörző vagyok! Vizsgám is van rúúúla...

...csavi.. "

- o -




Csavi Köszönöm Neked és Édesanyádnak is add át üdvözletem, s neki is köszönöm ezt az elismerő szavakat, amelyek felérnek bármilyen díjjal, vagy kitüntetéssel.


18 megjegyzés:

  1. Kedves Viki! Nem tudom hogy mi történt ,de nem talállak a követöim között.Sőt azt sem tudom hogy egyáltalán követtél?Az a lényeg hogy ma megvolt a 100-ik követöm de amig megírtam a bejegyzést , egy valaki eltünt és nem tudom hogy ki!
    Ha akarod ,és még nem követsz ,most megteheted ,s te leszel a 100-ik , mint én nálad:)

    VálaszTörlés
  2. Cakeni én már egyszer a követőd voltam, de ez nálam és még sokaknál is előfordult, hogy menetközben ugymond "elvesztek" a rendszeres olvasók. Visszapótoltam magam Nálad. Igy aztán ez az érdekes jelenség állt elő, hogy egymás századik követői vagyunk :))

    VálaszTörlés
  3. Kedves Viki légyszives nézz be hozzám van valami nálam számodra.
    Szép estét
    http://ancsitello.blogspot.com oldalamra

    VálaszTörlés
  4. Jaj de édes :-)

    Többek között ezekért a pillanatokért éri meg :-)

    VálaszTörlés
  5. Anikó ! Köszönöm szépen, megyek.

    VálaszTörlés
  6. Chef Viki ! Igen én is azt hiszem :))

    VálaszTörlés
  7. Aranyos!
    Igaz, hogy én még talán nem öregedtem meg (44 év), és főszakács sem voltam, de azt én is megállapítottam , mint az idős hölgy. Nagyon örülök, hogy a napokban Rád találtam, minden nap bolyongok Nálad, előttem egy cetli és toll, aztán írom az ötleteket. Nálam ugyanis inkább a kitalálással van baj, mint az elkészítéssel. Bár...sok ötletet merítettem már eddig is:o) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  8. Azt elhiszem, hogy megkönnyezted!
    Ezért érdemes gasztroblogot írni.

    VálaszTörlés
  9. Nöné ! Köszönöm szépen Neked is. Hát ezért (is) érdemes ezt csinálni !!
    Én pedig azt köszönöm, hogy vagy nekem, az én blogomon :))

    VálaszTörlés
  10. Nellikém ! - így igaz, s nem is érdemes másképp csinálnik, még akkor sem, ha az én konyhám ilyen egyszerü :)) Köszönöm Neked is a rendszeres látogatásod.

    VálaszTörlés
  11. Azzal azért vitatkoznék, nem olyan egyszerű ez a konyha-mármint sokkalta jobb és változatosabb annál, mintsem egyszerűnek nevezzük!
    A levél szívhez szóló. Igen-ezért is érdemes!!!!!!!

    VálaszTörlés
  12. Kedves Viki!

    Már néhány hónapja nézegetem a blogodat,de most feliratkoztam én is rendszeres olvasónak!Nagyon tetszik!
    Egyszerű de nagyszerű!!!örülök,hogy olvashatlak!

    Jucc

    VálaszTörlés
  13. Szia Viki
    Nem tüntem el csak egy kis "pihit" dobtam be,(az ünnepek alatt felszedtem egy kicsit,de nyáron le szoktam adni)
    Most óvatos vagyok a gaszro dolgokkal,mert nehezen lehet ellenállni (a cukor is bejelentkezett.)Remélem már "sínen" vagy egészségileg.
    Ui: ha nem tudsz mit csinálni az ídőddel, kukknts be hozzám

    VálaszTörlés
  14. Trinity ! Tőled ez mégnagyobb el
    ismerés. Köszönöm szépen !!

    VálaszTörlés
  15. Juccantó ! Én is örülök Neked, s nagy szeretettel üdvözöllek a blogon, s boldog vagyok, hogy a rendszeres olvasóim között tudhatlak. S köszönöm az elismerésed is. Igazán jól esik :))

    VálaszTörlés
  16. Bianka ! Köszönöm szépen :))

    VálaszTörlés
  17. Iván ! - de tündéri vagy ! Ezek szerint együtt ballagunk az eü-i útjainkon ? :) a francba !!!! Na de fel a fejjel, majdcsak jön a tavasz és kivirulunk :)))

    Hú ez aztán nagy dolog, méghogy én nem tudok mit kezdeni az időmmel ? na de ez azért nem akadályozhat meg abban, hogy ne látogassalak meg.
    Megyek ! :)))))

    VálaszTörlés