2011. január 26., szerda

Menüajánló holnapra - igaz mi ma ettük :)))


Gondoltam egyet, s a  mai ebédünket, miután nagyon egyszerü is, hamar elkészíthető, aránylag gyomorkímélő is :)) - elhozom Nektek, hátha valakinek kedve tánad elkészíteni és ezzel megkönnyítem a helyzetét, hogy "vajon mit is kellene holnap vagy holnapután  főzni?"
Vagy ha valakinek kedve szottyan, akkor jöhet az evésben is segíteni, mert így nem ürül ki a fagyasztóm soha :))))
2 fő részére készült az ebédünk.

A Meggyleveshez:
6 dl vízbe - 3 púpos evőkanál magozott meggybefőtt - meggylé  - csipetnyike só - pár szem édesítő -  csipet fahéj, 2 szem szegfűszeg, 2 karika citrom, 1 vanilia cukor.
Ezeket összefőztem (kb 10 perc).
Negyed  doboz kókusztejet egy kis meggylével elkevertem, majd hozzácsurgattam a leveshez. Össeforrtak és már csak picit hűlni kellett és fogyasztani.


A rántottszelet még mindíg a fagyasztó tartalma ugyanúgy mint a mexikói zöldségkeverék.  Van nekem egy szuper sütőakármim, aminek ha a középső (forgó részét) kiveszem, akkor bármit megsüthetek, párolhatok  benne, természetesen mindezt hozzáadott olaj nélkül.  (ha a középső forgó rész benne van, akkor általában sültkrumplit sütök benne, de ezt is  olaj nélkül)
Most 2 szelet rántotthusit, és egy jó marék mexikói zöldségkeveréket raktam bele. A nem teljesen fagyos husból a melegtől gőz keletkezett, így a zöldségfélék párolódtak, míg a hús -a viz elvesztésével- szép pirosra sült. Mindez kb 20 perc alatt, éppen addig, amíg azt a 2 kanál rizst sós -kevés olajos- vízben megpároltam. Tálaláskor a zölségkeveréket picit megsóztam, s egy parányi fokhagymakrémet kevertem hozzá.


10 megjegyzés:

  1. Viki!Nagyon finom ebédetek volt.Mi is szeretjük, én vanília pudinggal szoktam kicsit sűríteni.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom egy ebéd! Igazán..igazán...:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!
    Hű, a forgórész nélkül is lehet használni? Hogy miket nem tanulok én mostanában.o) Ki is próbálom a mai napon!

    VálaszTörlés
  4. Nelli ! Én is pudinggal szoktam sűríteni, de most volt megkezdett kókusztejem.

    Ginkó ! Igazán, igazán tényleg fincsi volt :)

    Nöné ! Úgy bizony, remélem egyről beszélünk a TEFAL-ról- Én is véletlen jöttem rá, de nagyon sok mindent abban sütök.

    VálaszTörlés
  5. Bianka ! ha legközelebb ilyen főzök :))) Maradékkal nem kinálnálak meg :))))

    VálaszTörlés
  6. Jó kis ebédet rittyentettél,fincsi az a leves,na meg a rántott husit se tolnám félre:-)

    VálaszTörlés
  7. Igazán finom ebéd!Mi is nagyon szeretjük.
    Arról a Tefalról egy kicsit bővebben,ha lehetne.:):)

    VálaszTörlés
  8. Dittus! Mi is így voltunk vele :))))

    VálaszTörlés
  9. Kata ! Itt ezen a linken fogod látni, de itt tényleg csak a forgó részét. Holnap lefotózom és elkülöm Neked e-mail-ben. Ez egy TEFAL kütyü, amit tulajdonképpen olaj nélküli krumplisütésre hoztak létre. S amit ott látsz benne kis zöld kanálkát, azt félig kell önteni olajjal, ami kevesebb, mint egy evőkanálnyi - s ez elegendő a krumpli megsütéséhez.
    Na de én egyszer kitaláltam, hogy kiveszem a középső forgó részét, ilyenkor nem kever-kavar, csak álló helyzetben van és keveri be a forró levegőt. S így jöttem rá, hogy ettől fogva a rántotthusaim 90 %-át ebben és igy sütöm.

    és akkor a link:

    http://vikkokucko.blogspot.com/2009/12/brassoi-apropecsenye.html

    VálaszTörlés