2011. január 31., hétfő

Bugaci sertéspaprikás tésztával



Hozzávalók és elkészítés
30 dkg sertés comb
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg gomba szeletekre vágra
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 db paprika
1 db  kisebb paradicsom
őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
Tejföl a besűrítéshez

Elkészítés:
A szalonnákat, sertéshúst, kockára vágtam. A vöröshagymát, paprikát, paradicsomot felkockáztam.
A gombát szeletekre vágtam. A füstölt szalonnát kicsit kiolvasztottam, rátettem a hagymát, megdinszteltem. Hozzáadtam a paprikát, paradicsomot és pár percig pároltam.
Beletettem a húst, és a többi füszereket.
Addig pároltam, míg a saját levét elfőtte. Megszórtam a paprikával és kevés vizet aláöntve majdnem készre főztem. Beletettem a gombát, és készre pároltam, majd egy kispofár tejfölt belekevertem. Egyet rottyant és máris elkészült.
Főttészta körettel tálaltam.

A paprikás sokkal finomabb volt, mint ahogy azt az elkészült fotón látni lehet, de hát a technika ördöge néha közbeszól,  le- és kimerült az akku :)
Aki nem hiszi jöjjön és a maradékból még jut egy falatka :)





5 megjegyzés:

  1. Én nem hiszem!!!! Így már útnak is indulok azt a kis maradékot befalni.:))))

    Nagyon guszta, és biztosan olyan finom is. El is viszem a receptet, köszike.

    VálaszTörlés
  2. Ez így együtt, ahogy van, mennyei! :) Nagyon szeret(t)em ezt az ételt, köszönöm, hogy emlékeztettél rá! :)

    VálaszTörlés
  3. Viki,ilyet nem ér főzni,mikor megpróbál az ember fogyózni,de én most sz... a fogyóra, megenném hogy kidurrannék:-)))

    VálaszTörlés
  4. Gizi, bocsánat, hogy én meg csak most értem ide. Sajnálattal kell közöljem: ne fáradj, elfogyott az egész. Na de ha legközelebb főzök, gondolok Rád is :))

    Egycsipet ! Mi is. Örülök, hogy nálatok is sláger :))

    Bianka! Legközelebb dupla papírszalvétát teszek mellé :) :)

    Dittusom ! Úgy ahogy mondod, le és nagy íííííí-be. fő a telegyomor meg a humor :))

    VálaszTörlés