2011. január 19., szerda

Bőlére eresztett frankfúrti leves


Lassan oda jutok, hogy áttérek a hígabb ételek készítéséhez, de ez nálam soha sem baj, mert én ha egyszer levest szeretnék enni, akkor az ne legyen mindíg tömény. Kivéve azokat az eseteket, ha egytálételként szolgálnak.
Most hogy a minden maradékot hasznosítok jegyében sütök-főzök, (hűtőt ürítek) így került sor erre a bő lére eresztett frankfurti levesre.
Na de nem kell ám megíjedni, mert azért volt egy kis kísérője is a levesnek. Következő posztban bepótolom :))

Hozzávalók és elkészítés:

Volt pár kocka pörkölt maradék előző napról ami már nem lett volna elég szinte semmire. S mivel a zöldbabból is csak 2-3 evőkanálnyi volt, krumpliból direkt csak 1 db-ot használtam fel.

Tehát:
A maradék pörköltkockákat felmelegítettem, egy pohár (kb 3 dl) húslével felengedtem, egyszerre raktam bele a kevéske vajbabot és az apró kockára vágott 1 db krumplit. Kicsit utánasóztam, s 2 gerezd fokhagymát még beletettem.
Kb 20 perc alatt összeállt a leves, Ekkor egy pohár tejfölbe belekevertem a pörköltléből egy adagot, amivel jól felhígítottam, s ráöntöttem a levesre.
Összeforrt és máris tálalhattam.

6 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon! Csak kerestem benne a kelkáposztát!:D

    VálaszTörlés
  2. Mary ! nem volt a fagyasztóban kelkáposzta DDDDDDD
    No nem viccelek. Ki szoktam hagyni, mert az epém -ami már nem is létezik- nem viseli el. Kinai kel pedig nem volt itthon. Viszont szoktam beletenni 1 evőkanál só és tartósítószermentes zöldségkeveréket, az pedig tartalmazza a kelkáposztát is :)))))) -de most ez is kimaradt- ettől függetlenül nagyon fincsi lett.

    VálaszTörlés
  3. Uhhh,nagyon szeretjük.
    Jó,hogy eszembe juttattad :-).

    VálaszTörlés
  4. Belly ! Örülök Neki :))))

    VálaszTörlés
  5. Marym ! Vettem a lapot :)))))

    VálaszTörlés