2020. október 13., kedd

Tepertős pogácsa

 Nem olyan régen meghívást kaptam a FB-on egy csoportba. Először nem akartam, de végülis a kiváncsiság nagy volt bennem és beléptem.  

Gábor a Házi Pék kelttésztás csoportja.  Nem bántam meg, Azóta már a harmadik receptjét sütöttem meg ma. Egy igazi omlós tepertős pogácsa. 


Receptjét, videóval együtt a linkre kattintva  ITT találjátok!  Érdemes a videóért a joutube-ra ellátogatni. 



Azért a receptet beteszem..

Recept:

BL55 Finomliszt: 600g Élesztő: 30g Só: 20g Darált sótlan Tepertő: 200g Zsír: 60g Őrölt Bors: 4-6g Fehér Bor: 3 ek. Tojás: 1db + 1 sárgája Tejföl: 350g Az elkészítés módja: 1. Liszt elmorzsolása a zsiradékkal 2. Alapanyagok összedagasztása 3. Tészta érés: 30 perc 4. Tészta nyújtása, rácsozás, szaggatás, lemezre rakás, tojásozás 5. Kelesztés: 50-70 perc 6. Közvetlen a sütés előtt ismét tojásozás 7. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell berakni, majd a sütési hőmérsékletet egyből vissza állítani 215C°-ra és így sütni a pogácsák méretétől függően 13-22 percig. A videóban szereplő pogácsákhoz mérten hasonló méretezés esetében a sütési idő 17-20 perc.





2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Jaaaaj ne is mondd Verus! Nem birtam magammal. Tegnap ugy bevacsoráztam belőle, hogy BilaGit volt a hálótársam. De igazán mondom nagyon megérte. :)

      Törlés