2020. október 9., péntek

Krumplifőzelék és lekváros leveles táska

Két olyan étel, aminek elkészítése fél órába belefér. 
Gyors, egyszerű, nagyszerű! 


  • Krumplifőzelék
  • 4 db közepes krumplit enyhén sós vizben, 1 db babérlevéllel elkezdjük főzni.  kb 10 perc után botmixerrel a felét összetörjük, s 1 pohár tejfölt elkeverünk  a főzővíz levével, s adunk hozzá fél mokkáskanál piros paprikát.  Lassan csúrgatva hozzáadjuk a krumplihoz. Amig felforr néha megkavarjuk. Tökéletes sűrítés a saját anyag (a fele krumpli). Amikor elkészült, 1 evőkanál 10 %-os ecettel ízesitjük. 
Feltétnek, hagymán piritunk kolbászkarikákat, amit a főzelék tetejére helyezünk. A kolbászok kisült zsirjával meglocsoljuk. 


  • A lekváros táska elkésszítése nagyon egyszerű. Kész leveles tésztát kinyújtunk akkorára, hogy 8 db négyzet alakú lapot kapjunk. Közepébe sütésálló lekvárt teszünk. Háromszög alakúra hajtjuk. Közvetlen a lekvár mellett kezünkkel lenyomjuk, hogy sülés közben a lekvár ne szökjön ki. 200 fokos sütőben 20 per alatt elkészül. Vaniliás porcukorral hintjük a tetejét. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése