2020. október 6., kedd

Csirkemell Bulgurral, gombával

Csirkemell bulgurral, gombával



Hozzávalók:

20 dkg csirkemell

1 fej hagyma

1 doboz gomba

1 evőkanál kacsazsir a hagyma piritásához

nagyon kevés olaj a csirkemellek kisütéséhez

1 paradicsom

1 kápia paprika

15 dkg bulgur

só,

bors




Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet apró csíkokra vágjuk és kacsazsíron  megsütjük,  majd félre tesszük.

A hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsíradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és együtt pároljuk. A paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk, és hozzáadjuk a gombához, végül beletesszük a bulgurt. Felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Végül belekeverjük a megpirított csirkemell csíkokat előzőleg apró kockára vágtunk.


    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése