2020. október 6., kedd

Sajtos pogácsa

 


Sajtos pogácsa (Gábor a Házi Pék receptje alapján)






Fölösleges lenne újra leírnom az isteni finom sajtos pogácsas receptjét, hiszen Gábor a Házi Pék ezt már megtette. Sőt, ha a linket megnyitjátok, akkor videóban is bemutatja hogyan készül. Érdemes hozzáfogni. Egy baj van vele: nem lehet abbahagyni az evést :) 



Sajtos pogácsa készítését mutatom be az omlós tészta csoportból. További információkért kövessétek Facebook oldalam: https://www.facebook.com/G%C3%A1bor-a...
Recept: 600 g finomliszt 30 g friss élesztő 10 g só 10 g cukor 230 g margarin/vaj 3 db tojás (1db + 1 sárgája a tésztába, 1db a kenéshez) 230 ml tejföl 250 g sajt (120g a tésztába, 130g a díszítéshez) Elkészítés menete: 1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig kell összemorzsolni, míg a zsiradék teljesen körülveszi a liszt szemcséket. Ezután hozzá kell adni a többi összetevőt és alaposan összedagasztani. Arra figyelni kell, hogy a dagasztásnál a tojásból 1db-ot és még egynek a sárgáját kell csak felhasználni, illetve a sajtból 120g-ot. 2. A bedagasztott tésztát érni, pihenni kell hagyni 30 percig 3. A tésztaérés után a tésztát nyújtófa segítségével tetszőleges vastagságúra nyújtani (én 3-4 cm vastagságúra nyújtottam), a tetejét késsel nem túl mélyen megcsíkozni, majd egy pohár segítségével kiszaggatni, és papírozott sütőlemezre helyezni kellő távolságokra egymástól. A maradék tésztát mindig újra gyúrni és az előzőek szerint eljárni mindaddig, amíg a tészta el nem fogy. 4. Elrakás után a tetejüket 1db felvert tojással átkenni. 5. Kelesztés 35-50 percig a helység hőmérsékletétől függően. Optimális langyos helyen keleszteni. 6. Közvetlen a sütés előtt még egyszer átkenni a tetejét a felvert tojással, és sajttal díszíteni. 7. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell berakni, a hőmérsékletet egyből visszaállítani 210C°-ra és így sütni tovább a pogácsák méretétől függően 13-20 percig. (a képen látható pogácsák 17 percig sültek. 8. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése