2020. október 15., csütörtök

Majonézes kifli

 Majonézes kifli

Az internetet elborította a láz, mindenki majonézes kiflit süt. Nem is csodálkozom rajta, mert nagyon finom. Elkészítése nagyon egyszerű! 


Hozzávalók és elkészítése:

50 dkg liszt
1 tk só
1 tk cukor
2,5 dkg élesztő
5 g sütőpor
2 dl langyos víz
10 dkg lágy margarin
2 púpozott evőkanál majonéz

- o - 

Az összes hozzávalót dagasztógép edényébe rakjuk, jól kidolgoztatjuk. 
Dagasztás után 50 perc pihenő.
Ezt követően -mérleget használva- egyenlő súlyú gombócokat készítünk, s egyenként kinyujtjuk ovális alakra. 
A tőlünk távol eső részébe éles késsel csíkokat vágunk.
A hozzánk közelálló végénél elkezdjük feltekerni, hogy a bevagdosott része legyen legfelül. 
Tepsire rakjuk, s ismét 50 perc pihentetés következik.





A sütőt  előmelegítjük  200 fokra

A kifliket lekenjük tojással és magokat szórunk rá, tetszés szerint. 

A sütő felmelegedett, betesszük a tepsit, a hőt visszavesszük 180 fokra -s 25 perc alatt készre sütjük a kifliket. 



Vigyázat!!!! Függőséget okozhat :)  

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták! Nem hallottam még róla, ki fogom próbálni!🙂

    VálaszTörlés
  2. Verus, nem fogjátok megbánni. De ne várd ízében a klasszikus kifli ízt, ez sokkal finomabb :)

    VálaszTörlés