Csirkemell bulgurral, gombával
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell
1 fej hagyma
1 doboz gomba
1 evőkanál kacsazsir a hagyma piritásához
nagyon kevés olaj a csirkemellek kisütéséhez
1 paradicsom
1 kápia paprika
15 dkg bulgur
só,
bors
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet apró csíkokra vágjuk és kacsazsíron megsütjük, majd félre tesszük.
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés zsíradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és együtt pároljuk. A paradicsomot és a paprikát kockára vágjuk, és hozzáadjuk a gombához, végül beletesszük a bulgurt. Felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Végül belekeverjük a megpirított csirkemell csíkokat előzőleg apró kockára vágtunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése