2020. október 29., csütörtök

Brassói aprópecsenye pulykából

 

Brassói aprópecsenye pulykából 



Hozzávalók:

2 db pulykaszárnytő lecsontozva, a hús apró kockára vágva 
          (A 2 db csontból egy finom, jól bezöldségezett leves készült)
0,5 csomag brassói aprópecsenye fűszersó
3 db közepes krumpli
1 fej hagyma apróra vágva
kevés olaj

Elkészítés:

A kevés olajon az apróra vágott vöröhagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst, és halványra pirítjuk. A fél csomag brassói aprópecsenye fűszersót rászórjuk. 2 percig piritjuk, felöntjük 2 dl vizzel és fedő alatt addig  pároljuk, amíg a hús belülről megpuhul.  

A krumplit meghámozzuk, akkora kockákra vágjuk amekkora a hús. Megmossuk, és a nedvességet felszárítjuk róla. 
Bőséges olajban szép pirosra sütjük. 

A húst és a sültkrumplit összekeverjük és tálaljuk. 

Jó étvágyat! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése