2013. március 27., szerda

Panírozott sonka sajttal

Sikerült olyan négyszögletes "uzsonna" sonkát venni a ház urának, amit nem igazán szeretünk, ezért ki kellett valamit találni, hogy legalább ne lássuk, amíg esszük :) Na ez eddig a majdnem vicc volt. Egyszóval nem igazán vásárolgatunk felvágottakat, ez most kivételes eset volt. Ráadásul még olyan panírakármit is hozott hozzá, amit én még soha sem használtam.
 
 
Adott volt a sonka kockára vágott szeletei, a sajt, és a krumpli, no és a panírmorzsa, s egy kevéske olaj a sütéshez.
 
A sonka négyzet alaku szeletei közé berakunk 1 szelet rántani való sajtot, majd elvágjuk úgy felébe, hogy ilyen háromszögletű lapokat kapjunk, Fogvájóval addig összefogjuk, amíg a panírmorzsában megmártogatjuk mindkét oldalán, majd az előmelegített olajban mindkét oldalát szép piros ropogósra sütjük.
Amíg a húsok sűlnek, addig a megtisztított negyedekre vágott krumpliszeleteket fóliával bélelt tepsire rakjuk, bespricceljük olajjal és előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük, majd steak fűszerrel megszórjuk.  

 
Amennyire tiltakoztunk a sonka ellen, annyival jobbra sikerült az elkészült ebédünk.  Ez az étel is a 30 perces elkészülési kategóriába tartozik, s 2 fő részére bőségesen elegendő.

2 megjegyzés:

  1. Jár így az ember, hogy olyasmit vásárol, ami nem is tetszik végül:) De minden jó, ha a vége jó:)

    VálaszTörlés
  2. Jujj de nagyon finom!

    VálaszTörlés